Hlavní obsah

Kontroverzní postava slovenského pokeru - Dag Palovič

Dag Palovič je rozhodně nejznámější pokerový hráč na Slovensku. Velmi si dává záležet na tom, aby byl vidět a ke své prezentaci pilně využívá nová sociální média jako Facebook či Twitter. Ač má za sebou slušné výsledky v živých turnajích, nemalou zásluhu na jeho popularitě má jeho promyšlený mediální obraz. Palovič nechá málokoho z pokerové scény chladným a svým vystupováním rozpoutává vášnivé diskuze o tom, jestli si své členství v profesionálním týmu online herny PokerStars.com vysloužil svým karetním uměním nebo vykalkulovaným marketingem.

Foto: Tomáš Stacha - Pokerstars.cz

Dag Palovič rád předvádí nejen své karetní umění. Seznamte se s největším exhibicionistou československé pokerové scény. ...

Článek
Fotogalerie

Slovenský profesionální hráč pokeru se narodil v roce 1975 v Bratislavě. Palovič je členem Mensy a studoval práva ve Vídni a poté MBA v Pittsburghu. Pracoval jako CEO v mediální společnosti, působí jako moderátor, snaží se psát knihy o pokeru a zahrál si i v několika filmech. Prozatím je pouze prezidentem Slovenské pokerové asociace, avšak neskrývá své ambice stát se prezidentem rovnou Slovenské republiky.

K pokeru se dostal poměrně pozdě až ve svých 32 letech. Nejprve hrával s kamarády v kavárně, zanedlouho se přestěhoval do kasin, kde brzy zaznamenal první úspěchy a začal se zajímat o svou prezentaci na pokerové scéně. Poprvé na sebe upozornil v roce 2007 v turnaji pražské zastávky European Poker Tour, kde za sedmé místo inkasoval $137.151. Palovič obráží zejména velké turnaje a již se mu podařilo pětkrát dosáhnout na placenou příčku v turnajích WSOP. Dodnes jeho live turnajové výhry čítají přes 800.000 dolarů.

Palovič rád poutá pozornost a exhibuje na mezinároních turnajích. Jednou si nechá barvit vlasy přímo u stolu, podruhé nakráčí do kasina v ženských šatech s parukou na hlavě. Své výstřední vystupování hájí prohranými sázkami, každopádně nevypadá, že by mu to nějak zvlášť vadilo. Jindy se zase můžeme dočíst, jak nebohý Palovič téměř zemřel při návštěvě Las Vegas, kde mu spadl slunečník na hlavu. Dag si zkrátka libuje v publicitě všeho druhu.

Ve volném čase se kontroverzní postava karetní scény zajímá o bojové umění kung-fu, medituje a rozšiřuje své duchovní obzory. O tom, jak dobrý vliv má staré čínské bojové umění na pokerovou strategii, hodlá věnovat několik stran ve své nové knize o pokeru. Naproti tomu neskrývá své zalíbení v luxusním zboží, rád se dělí o společné momentky s vlivnými lidmi s přáteli na sociání síti, miluje slovenské modelky a užívá si mediální pozornosti. Daga Paloviče lidé milují, nebo nenávidí. A co si o něm myslíte vy?

Reklama