Hlavní obsah

Na WSOP začíná turnaj s buy-inem 1.000.000 dolarů!

Tony Felfel - PokerLife

Turnaj, který pravděpodobně letos na WSOP zastíní i Main event právě začíná. Turnaj The Big One for One Drop má startovné v astronomické výši 1.000.000 amerických dolarů. Původně měli organizátoři trochu obavy, aby se turnaje s historicky suverénně nejvyšším buy-inem zúčastnilo dost hráčů. Maximální počet účastníků byl nastaven na 48. Několik dní před vypuknutím této bitvy titánů však měli pořadatelé turnaj vyprodaný. Martin Kabrhel, který si přijel do Las Vegas tento turnájek také pinknout, je momentálně první na waiting listu.

Foto: WSOP

Čeká nás pokerová bomba, která nemá v historii pokeru obdobu. Vítěz turnaje vyhraje přes 18.000.000 amerických dolarů. A zapíše se nesmazatelně mezi legendy tohoto sportu.

Článek
Fotogalerie

Poslední možností, jak se do turnaje dostat, je kvalifikační turnaj s buy-inem 25.300 dolarů a možností re-entry. Do něho se přihlásilo celkem 96 hráčů, mezi nimi i řada z těch, kteří si buy-in do hlavního turnaje již zaplatili. Mega satelit hrají například Phil Ivey, Gus Hansen nebo právě Martin Kabrhel. Vypláceny budou 3 místa. Vítěz získá vstupenku do The Big One for One Drop, druhý vyhraje 1.000.000 USD a třetímu v pořadí připadne 400.000 dolarů. Druhé místo se tedy v tomto satelitu rozhodně vyplatí.

Již je známa i výplatní struktura turnaje. Zcela jistě bude překonána dosud nejvyšší jednorázová výhra na pokerovém turnaji, která zatím patří Jamie Goldovi. Ten za vítězství v hlavním turnaji WSOP 2006 inkasoval rovných 12.000.000 dolarů. Vítěz The Big One for One Drop své konto rozšíří o 18.346.773 amerických dolarů! Vzhledem k tomu, že v čele žebříčku pokerových výher všech dob je zatím Erik Seidel s částkou 16.900.000 USD a v těsném závěsu za ním jsou Phil Ivey (16.700.000) a Daniel Negreanu (16.200.000), výhra v turnaji zaručí jakémukoli vítězi první místo v All Time Money Listu.

Více než 40% účastníků turnaje nejsou profesionálové, ale velmi úspěšní podnikatelé. To je zcela jistě jeden z důvodů, proč mají skuteční profíci o turnaj takový zájem. Kdo z největších hvězd pokerového světa tedy do turnaje naskočí? Co jméno, to obrovský pojem. Ostatně posuďte sami: Phil Ivey, Daniel Negreanu, Antonio Esfandiari, Erik Seidel, Tom Dwan, Michael Mizrachi, Jason Mercier, Bertrand Grospellier. Bude se z historicky nejvyšší výhry radovat někdo z nich? Nebo snad nejlepším profesionálům vypálí rybník nějaký byznysman? O průběhu turnaje vás budeme informovat. Začal 1.7. ve 22:11 našeho času.

Reklama