Hlavní obsah

Česká republika má zlatý náramek z WSOP

Po loňském životním úspěchu Martina Staszka, kterému se podařilo probojovat až do závěrečného heads upu hlavního turnaje WSOP a vyhrát téměř 100 miliónů Kč, to vypadalo, že jakékoliv další WSOP už z pohledu českého fanouška nebude tak zajímavé. Tomáš Junek však dokázal zvítězit v turnaji, který měl v rámci letošního WSOP pořadové číslo 56. Jednalo se o turnaj v nejoblíbenější pokerové variantě, tedy Texas Holdem, s buy-inem 1 500 dolarů. Vzhledem k tomu, že Tomáš vyhrál historicky první zlatý náramek pro Českou republiku, dle mého názoru je to počin srovnatelný s loňskou spanilou jízdou Martina Staszka hlavním turnajem.

Foto: pokernews.com

Tomáš Junek dokázal přepsat dějiny. Získal pro Českou republiku historicky první zlatý náramek na WSOP. Gratulujeme! ...

Článek
Fotogalerie

Tomáš Junek za výhru inkasoval 661 000 dolarů, což je sice v porovnání s 5 433 000 USD Martina Staszka téměř zanedbatelné, nicméně stejně jako v jakémkoli jiném sportu se pamatuje především na opravdová vítězství. Proto jsem přesvědčen, že se touto výhrou Tomáš Junek zapíše nesmazatelně do historie českého pokeru. Turnaje, který Tomáš Junek opanoval, se zúčastnilo 2 798 hráčů.

V tomto turnaji naši hráči dosáhli ještě jednoho primátu. Tomáše Junka totiž na finálovém stole doprovázel ještě Tomáš Trampota. Oba naši hráči vstupovali na finálový stůl dokonce v pozici chipleaderů. Zatímco Trampota nevytočil rozhodující coin flip a s turnajem se rozloučil na 8. místě s výhrou 64 000 USD, Tomáš Junek měl v rozhodujících momentech turnaje na své straně i potřebné štěstí. Když zbývalo v turnaji posledních 5 hráčů, podařilo se mu vytočit před flopem A-10 do A-K a pak už finálový stůl patřil jen jemu. Skvělý Tomášův výkon korunovala poslední handa turnaje, v níž Tomáš držel na ruce pár desítek, s nímž dorovnal soupeřův all-in s K-5. Lepší karta tentokrát podržela a české oslavy mohly začít.

Reklama