Hlavní obsah

Jonathan Duhamel - profík a rváč

Ne. Nejedná se o krasavce a mého oblíbeného herce Joshe Duhamela. Jonathan i Josh mají sice stejné příjmení i iniciály, ale jejich profese se malinko liší. Jonathan je překvapivě hráčem pokeru, ale co si budeme povídat. V pokeru je důležitá i určitá míra herectví, kterou tento sportovec jistě také obsáhne. Možná si při vyslovení jeho jména vzpomenete na rok 2010, kdy jako první Kanaďan dokázal zvítězit v Main eventu na WSOP a získat vysněný náramek a 8.9 milionu dolarů (s tím se dá měsíc v pohodě vyžít).

Foto: wsop.com

V Kanadě se holduje nejen hokeji, je to i země pokeru zaslíbená. Hlavně po roce 2010, v němž Jonathan Duhamel ukořistil náramek za Main event WSOP.

Článek
Fotogalerie

Tento pětadvacetiletý pokerista není sympatický pouze svým vzhledem, ale i výjimečností svých činů. Po výhře na WSOP věnoval 100.000 dolarů na dětskou nadaci v Montrealu. Tleskáme. Za dobré skutky je ale člověk náležitě potrestán. Následně byl z Jonathanova bytu ukraden jak náramek z WSOP, tak zlaté Rolexky a dokonce i on sám inkasoval pár ran. Náramek byl k velké radosti svého majitele najit metařem na ulici v Montrealu a vrácen svému právoplatnému majiteli. Policie tento případ vyšetřovala a dokonce obvinila i Jonathanovu expřítelkyni. Pozor na ženský, jsou to mrchy!

V roce 2011 trefil Jonatán další turnaj a to event High roller, tentokrát ze série EPT. Vyhrál zde nádherných 270.000 dolarů. Letos v lednu se mu podařilo ukončit své působení v turnaji Carribean Adventure v eventu Super high roller na čtvrtém místě, poté co ho vyřadil pozdější vítěz turnaje Viktor Bloom. Za působení na turnaji inkasoval úžasných 313.000 dolarů.

Jonatán možná vypadá, že neumí do 5 počítat, ale na konci turnaje Carribean Adventure se ukázalo, že umí i vystrčit drápky. Na závěrečné párty se škádlil s vítězem EPT Praha 2011 Martinem Fingerem. Jonášek z tohoto škádlení vyšel s pěkným monclem. Martínek sice svádí vše na opilost a nepříčetnost Jonáška, ale my víme, že již má jeden vroubek za vloupání se do restaurace. Kde je tedy pravda.... To ví asi jen oni dva.

Reklama