Hlavní obsah

Tony G na OH v Londýně

Tonyho G. ,pokerového profesionála hájícího barvy Party Pokeru a především ty své vlastní, jste mohli tento rok zahlédnout v průvodu ceremoniálu olympijských her v Londýně. Není to proto, že by se již poker stal olympijským sportem. Antanas Guoga aka Tony G., hráč, který má na svém kontě téměř $5 miliónů výher z živých turnajů, se účastnil zahájení jako člen Teamu Litvy.

Foto: WPT, PartyPoker

Poker měl své výrazné zastoupení již na právě skončených londýnských olympijských hrách. Tony G. tam jistě propagoval poker jako sport.

Článek
Fotogalerie

„Snažil jsem se zahlédnout Phila Hellmutha v davu. Vím, že někde je jako cheerleader lidského delfína Michaela Phelpse, ale není ve vesnici. Pravděpodobně je to rozumné, nepotřebujeme vesnického idiota!"

Tony G se neúčastnil olympijských her jako pokerový hráč, samozřejmě, ale jako manager a sponzor litevského basketbalového teamu. Zrušil nejen účast v turnaji WSOP Big One s buy-inem $1.000.000, aby se mohl věnovat přípravě svých chlapců, ale také se nedostavil ani na WPT Cyprus, tedy na turnaj, v němž tolik zazářil můj oblíbený Marvin Rettenmaier. Svým fanouškům na blogu stroze oznámil, aby si naplánovali cestu až na WPT v Paříži. Tony to má evidentně pod kontrolou.

„Lidé se mě stále ptají, jaké to je vést tým proti americkým superstars z NBA a já říkám, že jsem hluboce přesvědčen, že by zde mohlo dojít k nemilému překvapení. Litevci se nebojí."

Družně Tony nabídnul lístky na zápasy litevských dlouhánů nejen oblíbenci Hellmuthovi, ale i svému stájovému kolegovi a skutečnému oblíbenci Mad Marvinovi, který se zapojil do povzbuzující vřavy. Všichni jsme Litevci! Přes svou pověst prostořekého pokerového hráče Tony G. je respektovaný a úspěšný obchodník a toto není jediný případ, kdy finančně podporuje svou zemi. Je to hrdý Litevec.Tony popisoval své nadšení z olympijské vesnice na všech sociálních sítích a na každém blogu. Huráááá! Nepřipomíná vám někoho?

Život ve vesnici je skvělý. Přijde mi, že mě hodně lidí poznává, když mě vidí, ptají se, zdali se poker stal olympijským sportem. Uvnitř vesnice je to jako v komunismu, vše je zadarmo a jako na jiné planetě."

A koho by si Tony G vybral do pokerového olympijského týmu USA. Hellmutha můžeme vyškrtnou, pravda. Tony se řádně zamyslel a vznikl pětičlenný dream team: legendární Phil Ivey, čerstvá držitelka WSOP náramku Vanessa Selbst, pokerová kráska Tiffany Michelle, šampión v boxu Evander Holyfield a delfín Phelps. Nechce přeci v průvodu s vlajkou lidi, na které by se nedalo dívat, že?

Má poker šanci se stát olympijským sportem? Náš Tony je přesvědčen, že určitě. Kdo z českých pokerových hráčů by mohl reprezentovat Českou republiku? Koho doporučujete?

Reklama