Hlavní obsah

Skvělý český úspěch na EPT Barcelona!

Oblíbená destinace EPT v Barceloně znovu nezklamala. Do Main eventu se přihlásilo 1082 hráčů přičemž buy-in byl 5300 eur. Ve více než tisícovém poli sportovců se objevilo i nemálo zástupců tuzemské scény. Celé klání se nejvíce vydařilo Antonínu Dudovi, který se umístil na sedmém místě. Ač byl Antonín na EPT prvně, byl dlouhou dobu chipleaderem a styl jeho hry mnoho pokeristů chválilo.

Foto: Neil Stoddart

Drsný pohled Antonína Dudy

Článek
Fotogalerie

Do druhého dne main eventu postoupilo dokonce pět zástupců z řad české pokerové smetánky. Byla to známá jména, jako například Martin Staszko a Vojtěch Růžička. Na konci dne se ale počet hráčů snížil na číslo 207. Mezi nimi se již objevila jen dvě jména Čechů a to samozřejmě Antonína a Josefa Šamánka. Nicméně ani oni ještě neměli nic jistého, protože bublina praskla až další hrací den, při počtu 160 hráčů.

Po urputných bojích během třetího dne postoupilo dále pouhých osm statečných, kteří zasedli k finálovému stolu. Chipleaderem se stala dvacetidevítiletá legenda pokeru Fin Ilari Sahamies s 7 885 000 v žetonech, přičemž náš zástupce Antonín Duda měl asi polovinu jeho chipcountu. Účastníci finálového stolu již věděli, že si odnesou nejméně 76 100 eur za osmé místo. Na celkového vítěze pak čekalo velmi milých 1 007 550 eur.

Na pořadu čtvrtého dne deváté sezóny European Poker Tour byl již jen televizní finálový stůl. Jako první se rozloučil americký profík John Juanda, kterému nepodržel pár pětek. Po Johnovi byl bohužel na řadě i náš zástupce Antonín Duda, který se preflop trefil se svým A-K do soupeřových K-K. Antonín hrál ale skvěle a pro soupeře byl těžkým oříškem i přes to, že neměl tolik zkušeností jako oni. Sedmým místem si tedy vysloužil krásných 125 950 eur, které si z katalánské metropole veze do Čech. Vítězem se nakonec stal Bělorus Mikalai Pobal, který s párem A-A porazil zajímavou kombinaci 9-5s Ilariho Sahamiese.

Reklama