Hlavní obsah

Online poker - hraní pokeru přes internet

Pokerové hráče bychom mohli rozdělit na několik podskupin podle toho, jakou formu pokeru upřednostňují. V první skupině jsou hráči, kteří se věnují pouze živé hře a internetovému pokeru nikdy nepřišli příliš na chuť. Samozřejmě existují i pravé opaky, někteří online hráči zasednou k reálným stolům jen výjimečně. A potom jsou tu i takzvaní pokeroví obojživelníci, kterým nedělá problém obě disciplíny úspěšně kombinovat. V dnešním článku se zblízka podíváme na poker hraný na internetu a ukážeme si, jaké výhody a možnosti nabízí.

Foto: Flickr

Ilustrační obrázek

Článek

Proč hrát online poker?

Komfort

Hlavní devizou online pokeru je snadná dostupnost a pohodlí. Nemusíte se trmácet přes celé město do kasina, brát ohledy na ostatní hráče nebo se starat, co máte právě na sobě. Místo toho si zapnete internetový turnaj a v jeho průběhu si můžete například prohlížet zprávy na internetu, chatovat s přáteli nebo si na druhém monitoru pustit oblíbený seriál.

Anonymita

Pokud již nejste na internetu známým a úspěšným hráčem, tak nikdo neví, kdo jste. Ostatní hráči si nijak nemohou dohledat vaše osobní informace, protože jediné, podle čeho vás lze u stolů identifikovat, je vaše přezdívka (nick). V některých hernách se u vašeho nicku objevuje země, z níž  pocházíte, nebo vámi vyplněné město, ale nebývá to pravidlem a tyto informace jsou dobrovolné. Online herny si nechávají veškeré citlivé údaje pro sebe a za jejich zveřejnění by jim hrozily obrovské postihy.

Velký výběr her a limitů

Na internetu si svoji hru najde bez výjimky každý. Internetové hry nejsou určeny jen pro pokerové profesionály hrající na vysokých limitech, ale obrovskou porci zábavy zde nalezne i úplný začátečník nebo rekreační hráč, který se může do hry zapojit doslova za pár korun nebo dokonce zcela zdarma. Herny se navíc neomezují na v současnosti nejhranější pokerovou variantu Texas holdem, ale nabízí celou řadu více či méně známých her.

Lákavé turnaje

Pokerové turnaje jsou v současnosti velice oblíbenou záležitostí a každá online herna jich poskytuje nepřeberné množství. Jsou k dispozici 24 hodin denně a liší se nejen výší vstupného, ale i svou strukturou, počtem účastníků a garancí. Právě vysoké garantované prizepooly jsou pro hráče velkým lákadlem. Hraje se totiž minimálně o částku, kterou zaručí samotná herna, a pokud se částka na výhry ze vstupného nevybere, musí ji herna doplatit ze svého. Na nejúspěšnější hráče potom často čekají velice příjemné sumy. Největší internetoví giganti navíc pořádají velkolepé turnajové série, kterých se pravidelně účastní desetitisíce hráčů.

Rychlost

Zatímco v živých turnajích jste posazeni k jednomu stolu a počet her, které odehrajete, závisí na šikovnosti dealerů, online poker je v tomto směru něco úplně jiného. Karty míchá podle náhodného algoritmu počítač, takže na vás během pokerové seance čeká nesrovnatelně více akce než v klasickém kamenném kasinu. Nejste omezeni ani nutností sedět pouze u jednoho stolu a vězte, že ti nejlepší online hráči zvládají pohodlné hraní třeba na 24 stolech zároveň.

Bezpečnost a podpora

"Nepřijdu vkladem nadobro o své peníze? Mohu si je vybrat, nebo už je nikdy neuvidím? Není to celé jen podvod?" I takové otázky se často honí hlavami začínajících hráčů. Ale žádný strach, obavy rozhodně nejsou na místě. Pokerové účty mají charakter těch klasických bankovních. O svých financích máte neustálý přehled a můžete je snadno kontrolovat. Jedním kliknutím zjistíte svůj zůstatek, dalším se podíváte na transakční historii a během pár okamžiků si peníze můžete vybrat zpět na svůj bankovní účet. Všechny herny nabízí i zákaznický servis a s případnými problémy všeho druhu vám ochotně poradí. Operátoři jsou často dostupní 24 hodin denně a sedm dní v týdnu.

Možnost studia

Na internetu naleznete nepřeberné množství článků, které popisují herní principy a strategie. Žádný učený z nebe nespadl, a proto tuto pomoc v začátcích velmi uvítáte. Uvidíte, že do pokerového světa rychle proniknete a stanete se čtenáři českých i zahraničních pokerových webů a nadšenými studenty, kteří budou chtít svou hru neustále zlepšovat. Po určité době si možná předplatíte služby profesionálních výukových webů a kdo ví, zda si nebudete v budoucnu hrou slušně přivydělávat. Brzy také navážete nová přátelství s lidmi, kteří mají stejný koníček, což vám pomůže při zlepšování se a poslouží ke sdílení názorů a zkušeností.

Jak začít?

Seznámení se s hrou

Poker je hrou, kterou nelze zvládat ihned po jejím prvním spuštění. Proto se nejprve důkladně seznamte s pravidly, výherními kombinacemi a základními strategiemi, pomocí kterých se dají hráči na nejnižších limitech snadno porážet. Tyto základy nejsou nijak složité a určitě se jich nemusíte příliš bát. Spíše se stane, že vás komplexnost pokeru rychle ohromí a nebudete se moci dočkat nových informací.

Vklad

Vyzbrojeni znalostí pravidel, základních strategií a zkušenostmi z freeroll* turnajů se můžeme konečně pustit do hry o reálné peníze. Vklad lze provést mnoha způsoby, zde si představíme ty nejpopulárnější.

Bankovním převodem

Velmi rozšířená metoda platby. Nevýhodou je její pomalost. Vyřízení transakce často trvá 3-6 pracovních dní.

Internetové peněženky (Moneybookers, Netteler)

Platba pomocí internetové peněženky je jednou z nejoblíbenějších metod. Do peněženky si převedete peníze kartou nebo bankovním převodem a odtud je můžete přeposlat na svůj pokerový účet. Vše samozřejmě funguje rychle a pohodlně i obráceným směrem. Peněženka Moneybookers navíc nedávno přišla se zavedením vlastních kreditních karet, které si můžete zdarma objednat na oficiálních stránkách, a i to zvyšuje její atraktivitu.

Kreditní karty (Visa, Visa Electron, Mastercard)

Velmi jednoduchý a rychlý způsob převodu peněz. Nutností je aktivování internetových plateb, což je otázka 10 minut na vaší bankovní pobočce. Peníze jsou z karty na účet připsány během několika vteřin.

Další metody

Předplacené karty Paysafecard, PayPal a další.

*turnaj bez nutnosti vkladu

Reklama