Hlavní obsah

Vaidišová na Masters nechce, těší se do Karibiku

PRAHA

Pro Nicole Vaidišovou tenisová sezóna skončila před týdnem porážkou v semifinále turnaje v Linci a zatímco nejlepších osm hráček světa se chystá na Turnaj mistryň do Madridu, sedmnáctiletá Češka má namířeno zpět do Ameriky a těší se na dovolenou v Karibiku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká tenistka Nicole Vaidišová.

Článek

Do španělské metropole jede vedle osmičky vyvolených také dvojice náhradnic a Vaidišová, jež je v pořadí rozhodujícím pro kvalifikaci jedenáctá, pevně věří, že se na ni dodatečně nedostane.

"Doufám, že se nikdo neodhlásí. Jako náhradnice bych jet nechtěla, snad bych se z toho nějak vymluvila," řekla na pátečním setkání s novináři. Nebyla prý nijak výrazně zklamaná, že jí letos těsně unikla účast na lukrativním turnaji na závěr sezóny. "Bylo by super, kdyby se to povedlo, ale pro letošek to nebyl cíl. Ještě na to mám hodně času," vysvětlila.

Uplynulý tenisový rok, v němž poprvé v kariéře pronikla do nejlepší světové desítky a zahrála si semifinále grandslamového Roland Garros, hodnotila pozitivně. "Jsem se sezónou spokojená, i když tam samozřejmě byly chvíle, kdy se mi úplně nedařilo. Ale to je normální, člověk nemůže hrát celý rok ve formě," komentovala své výkony.

Nejvíc mrzí US Open

Nedokázala vyzdvihnout utkání, které se jí vydařilo nejlépe, ale nejhorší vzpomínka se jí vybavila hned. "Největší zklamání bylo určitě US Open, chtěla jsem tam postoupit dál. Byla to zbytečná porážka," vrátila se k newyorskému duelu 3. kola se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Tenisový kolotoč už ji trochu zmáhal. "Už toho bylo dost, všechny jsme odpočítávaly týdny, které zbývají do konce," svěřila se. Plánuje, že minimálně tři týdny nevezme raketu do ruky, a chystá se odpočívat na karibských plážích. "Budu možná trochu běhat a cvičit, ale hlavně se budu povalovat," těšila se.

V té době už bude mít ukončené první pololetí třetího ročníku obchodní akademie. Chybí jí jen zkouška z češtiny, zbytek už zvládla. "Učila jsem se na turnajích po večerech. Je to náročné, moc se mi do toho nechce, ale jak se blíží termín zkoušky, tak se už donutím," vyprávěla.

O grandslamovém titulu nepřemýšlí

Pauza před novou sezónou je krátká, takže už Vaidišová uvažuje o tom, co může na své hře zlepšit. "Budu se snažit zapracovat na rychlosti a obratnosti," popsala hlavní cíle hráčka, která trénuje v akademii Nicka Bollettieriho na Floridě.

Už také ví, v čem se příští rok na kurtech ukáže. "Mám navrženou většinu oblečení, jsou tam různé třpytky a mašličky, líbí se mi to. Sezónu zahájím ve žluté a pak se to bude měnit," popsala šatník pro rok 2007, který pro ni na kurtech stejně jako letos začne exhibicí v Hongkongu.

Pro příští sezónu nemá žádný konkrétní cíl. Zatím nijak konkrétně nepřemýšlí ani o grandslamovém titulu. "Určitě je to můj cíl, ale tak nějak celkově. Ne že bych si hned říkala, že ho musím vyhrát příští rok," dodala Vaidišová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík