Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Tři Češky budou bojovat o postup do finále čtyřhry

Londýn

Američan John Isner drží ve Wimbledonu rekord v délce utkání a nyní má na dosah na londýnské trávě další milník kariéry. V pátek bude proti Jihoafričanovi Kevinu Andersonovi bojovat o své první grandslamové finále. Ve druhém semifinále se utkají světová jednička Rafael Nadal ze Španělska a trojnásobný vítěz z All England Clubu Srb Novak Djokovič.

Foto: Sport.cz

Květa Peschkeová (vpravo) patří k předním deblistkám světa

Článek

O finále budou hrát ve čtyřhře tři Češky. Vítězky French Open Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se utkají s Polkou Alicjí Rosolskou a Američankou Abigail Spearsovou. Květa Peschkeová bude v páru s Američankou Nicole Melicharovou hrát proti kanadsko-čínskému duu Gabriela Dabrowská, Sü I-fan.

Isner má s loňským finalistou US Open a přemožitelem Rogera Federera ze čtvrtfinále Andersonem bilanci 8:3. Naposledy se střetli před třemi lety. Isner si v turnaji ještě ani jednou neprohrál podání a v pěti duelech nastřílel 160 es.

Dohromady 29 grandslamových titulů mají na kontě Nadal (17) a Djokovič (12). A i jejich vzájemná bilance je bohatá, Srb vede 26:25. Ve Wimbledonu to mají 1:1 - finále v roce 2011 vyhrál Djokovič a semifinále v roce 2007 Nadal, poté co soupeř vzdal.

Páteční program tenisového Wimbledonu (začátek 14:00 SELČ):
Centrální dvorec:
Anderson (8-JAR) - Isner (9-USA)
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (12-Srb.).
Kurt č. 1:
Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Dabrowská, Sü I-fan (6-Kan./Čína)
Rosolská, Spearsová (Pol./USA) - Krejčíková, Siniaková (3-ČR)

Reklama