Hlavní obsah

Heninová porazila na Turnaji mistryň Hingisovou

MADRID

Jedna ze tří uchazeček o post světové tenisové jedničky Justine Heninová-Hardenneová zahájila Turnaj mistryň v Madridu vítězstvím. Belgičanka, která kvůli zdravotním problémům nehrála sedm týdnů, si však v úterý před půlnocí zápas s Martinou Hingisovou řádně zkomplikovala.

Článek

I když vedla 6:2 a 5:2 ve druhé sadě a podávala, výhru nad Švýcarkou vydřela až po třísetovém boji.

Heninovou v prostředním dějství zradily nevynucené chyby, kterých se dopustila pětadvacet. "Nebyla to z mé strany špatná hra, jen jsem na konci druhého setu ztratila na síle. Pak jsem se do toho zase dostala, zlepšila techniku a začala se vracet na síť," řekla novinářům Heninová, která ve třetím setu třikrát prolomila soupeřčin servis.

Hingisová, šampionka Turnaje mistryň z let 1998 a 2000, se ve středu představí na madridském kurtu znovu, když zápasem s Ruskou Naděždou Petrovovou uzavře program druhého hracího dne. Turnaj mistryň má dotaci tři milióny dolarů, vítězka bere rovnou třetinu.

Mauresmová na Turnaji mistryň prohrála s Petrovovou

Obhájkyně loňského triumfu a světová jednička Amélie Mauresmová zahájila Turnaj mistryň nečekaně krutou porážkou. Francouzská tenistka, kterou v minulých týdnech trápily problémy s ramenem, dnes na úvod bojů ve Žluté skupině prohrála s Ruskou Naděždou Petrovovou hladce 2:6 a 2:6.

"O takových zápasech se toho nedá moc říct a už vůbec ne něco pozitivního. To už mluvím líp španělsky, než jak jsem dnes hrála," řekla s dávkou černého humoru Mauresmová, která však nechtěla svou porážku svádět na poraněné rameno. "Dnes mě vůbec nebolelo. Ale dělala jsem stupidní chyby," dodala Francouzka.

Wimbledonská vítězka Mauresmová si porážkou zkomplikovala nejen postup do semifinále, ale i udržení první pozice v žebříčku. Tlačí se na ni Ruska Maria Šarapovová, která v úterý do turnaje ve španělské metropoli vstoupila vítězným duelem s krajankou Jelenou Dementěvovou. Ta udělala 15 dvojchyb a také kvůli tomu prohrála 1:6 a 4:6.

TURNAJ MYSTRYŇ 2006:
Žlutá skupina:
Petrovová (Rus.) - Mauresmová (Fr.) 6:2, 6:2, Heninová-Hardenneová (Belg.) - Hingisová (Švýc.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:1.
Červená skupina:
Šarapovová - Dementěvová (obě Rus.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: