Hlavní obsah

Mauresmová může obhájit titul na Turnaji mistryň

MADRID

Amélie Mauresmová může obhájit titul na Turnaji mistryň. Francouzská tenistka ve svém závěrečném vystoupení ve Žluté skupině porazila po více než dvouhodinové bitvě Belgičanku Justine Heninovou-Hardenneovou a doprovodila ji do semifinále. I když na úvod turnaje utrpěla jasnou porážku dvakrát 2:6 od Naděždy Petrovové, nakonec Mauresmová vyhrála skupinu.

Článek

Červenou skupinou bez ztráty setu prošla Ruska Maria Šarapovová, která vítězstvím nad krajankou Světlanou Kuzněcovovou potvrdila postup do semifinále. V něm se utká s Heninovou. Ta v dnešním prvním setu ztratila stejně jako ve čtvrtek proti Petrovové první dvě hry, ale i tentokrát vývoj otočila. Díky vítězným úderům od základní čáry diktovala tempo a vyhrála 6:4.

Na vítězné vlně se belgická kandidátka na post světové jedničky vezla i v úvodu druhé sady, když ve třetí hře vzala soupeřce podání. Vzápětí však ztratila to své a úspěch začala slavit nová taktika Mauresmové, která začala častěji chodit na síť. Nakonec musel rozhodovat tie-break, v němž se francouzská tenistka dostala do vedení 6:3 a k proměnění setbolu jí Heninová pomohla dvojchybou.

Šarapovová smetla krajanku Kuzněcovovou

V závěru druhé sady si čtyřiadvacetiletá Belgičanka protahovala zatejpované pravé lýtko a ve třetí sadě už nestačila. Začala hůř podávat, nepohybovala se tak dobře jako její soupeřka a dělala víc chyb. Mauresmová se naopak v tomto setu dopustila jediné nevynucené chyby a povolila soupeřce jen dvě hry.

Její vítězství vyřadilo ze hry Švýcarku Martinu Hingisovou, která by v případě úspěchu Heninové postoupila do semifinále.

Šarapovová ani v zápase s Kuzněcovovou nezaváhala. Ruská tenistka do utkání vstoupila jako uragán a první set vyhrála za necelou půlhodinu 6:1. Pak sice tempo zvolnila, ale druhou sadu pro sebe získala v poměru 6:4. Vyhrála tak skupinu a narazí na svou konkurentku v boji o tenisový trůn Heninovou. Pokud uspěje a následně celý turnaj vyhraje, bude na konci roku světovou jedničkou, jinak se této pocty dočká její belgická semifinálová soupeřka.

Žlutá skupina:
Mauresmová (Fr.) - Heninová-Hardenneová (Belg.) 4:6, 7:6 (7:3), 6:2.
Konečná tabulka skupiny:
1. Mauresmová3214:42
2. Heninová-Hardenneová3215:32
3. Hingisová3124:51
4. Petrovová3123:41
Červená skupina:
Šarapovová - Kuzněcovová (obě Rus.) 6:1, 6:4.
Tabulka skupiny:
1. Šarapovová3306:03
2. Clijstersová2112:21
3. Kuzněcovová3122:41
4. Dementěvová2020:40

Reklama