Hlavní obsah

Djokovič by měl zaútočit na metu 20 grandslamů. Má na to, tvrdí Štěpánek

Že jejich pracovní spolupráce moc dlouho nevydržela, je v tuto chvíli podružné. Radek Štěpánek se nadále považuje za kamaráda i velkého fanouška Novaka Djokoviče a tvrdí, že cílem jednatřicetiletého Srba by měl být zisk 20 grandslamových titulů.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Novak Djokovič na podání

Článek

Djokovič jich zatím vyhrál 13, ten poslední v červenci ve Wimbledonu, což byl jeho premiérový velký triumf od French Open 2016.

„Už první výsledky na trávě tomu nasvědčovaly, že udělal velký posun. Po čtvrtfinále s Nišikorim jsem řekl, že nebudu překvapený, když to Novak celé vyhraje," prohlásil Štěpánek, jenž byl členem Djokovičova trenérského týmu od konce loňského listopadu, vše ale trvalo sotva čtyři měsíce. Podle bývalého českého tenisty se však osobní vazby nepřetrhaly.

„Byli jsme ve spojení v průběhu Wimbledonu, kdy se mi narodila dcera, Novak to monitoroval na dálku. Pracovní rozchod neovlivnil náš přátelský vztah," řekl Štěpánek, jenž podle vlastních slov nelituje, že u Djokovičova triumfu v All England Clubu nebyl. „Nejdůležitější je, že zase našel svou cestu. Kdybych byl s Novakem, tak jsem nestihl porod dcery. Ten timing pro mě byl nakonec dobrý."

Z aktivních hráčů je nyní Djokovič na třetím místě s třinácti grandslamovými tituly, o čtyři více získal Rafael Nadal a na čele žebříčku trůní s dvěma desítkami titulů Roger Federer. K němu by měl podle Štěpánka srbský hráč upnout zrak. „Má na to, aby překonal hranici 20 grandslamů, a já věřím, že na tu metu dosáhne."

Nebylo by špatné, aby na Štěpánkovu rozlučkovou exhibici, jež se bude konat 18. října, přijel Djokovič v roli čerstvého vítěze US Open.

„Když jsem viděl semifinále Wimbledonu s Rafou, tak to zase byla bitva dvou titánů jako za starých časů. Jak Novak zvládal ty situace, viděl, kdy se má naštvat a kdy uklidnit. Mentálně to skvěle ustál."

Djokovičovi totiž výrazně prospělo, že se vrátil k jistotám své kariéry, což jsou trenér Marián Vajda a kondiční specialista Gebhard Gritsch.

„Já věřím, že náš odchod s Agassim byl pro něj budíčkem. Taky asi zjistil, že jsme mu neříkali blbosti. S Mariánem se znají deset let a teď je to v jeho týmu znovu správně nastavené," domnívá se Štěpánek.

„Symbióza je v týmu hrozně důležitá. Když funguje, tak se Novak může zase v klidu zlepšovat. Souhlasím s názorem, že do vod znovu připlouvá bílý žralok..."

Reklama

Související témata: