Hlavní obsah

Tsitsipas - Anderson 6:7, 6:4, 7:6Překvapení v Torontu! Tsitsipas postupuje do finále, o titul bude hrát s Nadalem

Aktualizováno

Dvacetiletý řecký talent Stefanos Tsitsipas dotáhl svou překvapivou pouť tenisovým turnajem v Torontu až do finále, v němž vyzve světovou jedničku Španěla Rafaela Nadala. Oba se utkali již v dubnu o titul v Barceloně, kde Tsitsipas ve svém dosavadním jediném finále na okruhu ATP uhrál proti Nadalovi jen tři gamy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tsitsipas postupuje v Torontu do finále.Video: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nadal si v Torontu zahraje o titul.

V sobotním semifinále Tsitsipas udolal po téměř třech hodinách finalistu Wimbledonu Jihoafričana Kevina Andersona. Nad turnajovou čtyřkou zvítězil 6:7, 6:4 a 7:6. Po Novaku Djokovičovi, Dominicu Thiemovi a Alexanderu Zverevovi vyřadil řecký mladík dalšího hráče Top Ten. Kdyby uspěl i proti Nadalovi, stal bych se prvním tenistou od zavedení světového žebříčku v roce 1973, který na jednom turnaji porazil pět hráčů elitní desítky.

"To pro nesmí hrát žádnou roli. Bude to prostě normální zápas v překrásném městě," řekl Tsitsipas, který už má jistý posun z 27. místa světového žebříčku minimálně na 15. příčku.

Zatímco Tsitsipas bude hrát o premiérový titul, Nadal může vyhrát už 33. turnaj Masters a jubilejní osmdesátý celkově. Na Rogers Cupu uspěl ve všech třech finálových zápasech, které hrál v letech 2005, 2008 a 2013. V semifinále si poradil s Rusem Karenem Chačanovem 7:6, 6:4.

Halepová a Stephensová si zopakují finále z Paříže

O titul na tenisovém turnaji v Montrealu se utkají světová jednička Rumunka Simona Halepová a trojka Američanka Sloane Stephensová.

Halepová porazila v semifinále Australanku Ashleigh Bartyovou 6:4, 6:1 a ve finále Rogers Cupu je potřetí za poslední čtyři roky. Předloni turnaj vyhrála. Stephensová v přípravě na obhajobu vítězství na US Open zvládla duel s pátou nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, kterou zdolala dvakrát 6:3.

Ve vzájemných zápasech vede Halepová nad Stephensovou 6:2, přičemž ovládla posledních pět utkání včetně finále na letošním Roland Garros.

Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou si čtvrté společné finále v této sezóně nevybojovaly. V semifinále podlehly Bartyové s Nizozemkou Demi Schuursovou 5:7, 3:6.

Tenisový turnaj žen v Montrealu  (tvrdý povrch, dotace 2 920 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (1-Rum.) - Bartyová (15-Austr.) 6:4, 6:1
Stephensová (3-USA) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Bartyová, Schuursová (8-Austr./Niz.) - Melicharová, Peschkeová (7-USA/ČR) 7:5, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 5 939 970 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Chačanov (Rus.) 7:6 (7:3), 6:4
Tsitsipas (Řec.) - Anderson (4-JAR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (9:7)
Tenisový turnaj žen kategorie ITF v Koksijde v Belgii (antuka, dotace 25 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Hogenkampová (1-Niz.) - Kolodziejová (3-ČR) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata: