Hlavní obsah

Bertensová - Kvitová 3:6, 6:4, 6:2Odveta se nepovedla! Kvitová si o titul v Cincinnati nezahraje. Hradecká vyhrála čtyřhru

Cincinnati/Praha
Aktualizováno

Petra Kvitová si v Cincinnati o titul nezahraje. Česká osmička turnaje prohrála v úvodním semifinále s nenasazenou Kiki Bertensovou 6:3, 4:6 a 2:6. Šestadvacetiletá Nizozemka vystavila Kvitové v zámoří v krátké době podruhé stop, minulý týden v osmifinále v Montrealu proti ní uhrála česká jednička jen pět her. Lucie Hradecká vyhrála s Jekatěrinou Makarovovou čtyřhru na tenisovém turnaji v Cincinnati. Ve finále zdolaly Mertensovou a Schuursovou 6:2, 7:5.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová v semifinále turnaje v CincinnatiVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová byla až dosud neomylná, jakmile na některém z turnajů došla do čtvrtfinále. V předchozích pěti případech vždy svou jízdu dotáhla až k titulu, tentokrát se ale po sérii 16:0 v semifinále zasekla. Bertensové podlehla stejně jako před devíti dny v osmifinále v Montrealu, kde neuhrála ani set.

Osmadvacetiletá Češka jako první přišla o podání a prohrávala 2:3. Pak ale získala čtyři hry v řadě a tím i úvodní set. Na vítězné vlně ale do druhé sady nevstoupila. Bertensová se ujala vedení 3:0, a přestože Kvitová vybojovala snížení na 2:3, vlastní servis už pak udržet nedokázala a soupeřka náskok uhájila.

Ve třetím setu Kvitové, která sehrála náročnou třísetovou bitvu i v pátečním čtvrtfinále, docházely síly. Dvakrát přišla o podání a po necelých dvou hodinách prohrála.

Letos se obě hráčky utkaly také v květnovém finále v Madridu, kde byla pro změnu úspěšnější Kvitová. Bertensová prošla v Cincinnati do semifinále po výhře 6:4, 6:3 nad pátou nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

V ženském finále nastoupí Bertensová proti světové jedničce. Simona Halepová v druhém semifinále porazila nenasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou 6:3, 6:4. Loni ani v roce 2015 Halepová ve finále v Cincinnati neuspěla.

Hradecká má po dvou letech deblový titul, vyhrála v Cincinnati

Lucie Hradecká vyhrála s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou čtyřhru na tenisovém turnaji v Cincinnati. Ve finále zdolaly Belgičanku Elise Mertensovou a Nizozemku Demi Schuursovou 6:2, 7:5. Třiatřicetiletá Hradecká získala na okruhu WTA 22. deblový titul, dočkala se ho po dvou letech.

Loni byla Hradecká v páru s Kateřinou Siniakovou ve finále pěti turnajů včetně US Open, ani jednou však neuspěly. Na konci září si pak dvojnásobná olympijská medailistka přetrhla zkřížený vaz v levém koleně a po operaci musela oželet Turnaj mistryň. Na kurty se vrátila až v květnu.

Do finále mužské dvouhry postoupil wimbledonský vítěz Novak Djokovič, který se v Cincinnati snaží zkompletovat sbírku trofejí ze všech devíti turnajů Masters, což zatím nikdo nedokázal. Po vítězství 6:4, 3:6, 6:3 nad Chorvatem Marinem Čiličem bude srbský tenista hrát v Cincinnati o titul už pošesté. Ve finále se utká s Rogerem Federerem. Švýcarskému tenistovi v sobotním semifinále vzdal na začátku druhého setu David Goffin kvůli potížím s ramenem.

Djokovič se s Federerem zatím střetl v 45 zápasech a 23 jich vyhrál. Sedmatřicetiletý Federer naopak ještě ve finále v Cincinnati neprohrál a bude usilovat o osmý titul.

CÏNCINNATI (dotace 2 874 299 dolarů) - dvouhra, semifinále:
Kvitová (8-ČR) - Bertensová (Niz.) 6:3, 4:6, 2:6.
Halepová (1-Rum.) - Sabalenková (Běl.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) - Pavljučenkovová, Sevastovová (Rus./Lot.) 6:3, 6:3.
Finále:
Hradecká, Makarovová - Mertensová, Schuursová (6-Belg./Niz.) 6:2, 7:5.
Muži (dotace 6 335 970 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Djokovič (10-Srb.) - Čilič (7-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:3.
Federer (2-Švýc.) - Goffin (11-Belg.) 7:6 (7:3), 1:1 skreč.
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (7-Kol.) 4:6, 6:3, 10:6.

Reklama