Hlavní obsah

Plíšková - Garciaová 6:7, 3:6Plíšková finále nezvládla, titul slaví Francouzka Garciaová. Peschkeová triumfovala ve čtyřhře

Tchien-ťinu
Aktualizováno

Karolína Plíšková prohrála ve finále turnaje v Tchien-ťinu s francouzskou soupeřkou Carolinou Garciaovou 6:7, 3:6. Ve finálovém klání podlehla poprvé od US Open 2016 a nepřidala letošní třetí vítězství na některém z turnajů WTA. Ve finále čtyřhry naopak uspěla Květa Peschkeová, která ve dvojici s Američankou Melicharovou porazila australský pár Adamczaková-Mooreová 2:0.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Karolína Plíšková se třetího titulu v letošní sezóně nedočkala.

Článek

Klíčem k úspěchu byl vyrovnaný první set, který dospěl až do zkrácené hry, v níž vedla česká jednička už 5:1. Ani tento náskok však nedokázala přetavit v zisk sady. Francouzská hráčka, která je ve světovém pořadí na šestnáctém místě, dokázala tie-break nakonec získat v poměru 9:7.

Obrat z konce prvního setu hodně ovlivnil i start do toho druhého. Ve formě hrající Garciaová dvakrát brejkla českou hráčku a naopak při svém podání neměla žádný problém. Za stavu 0:5 odmítla bývalá světová jednička kanára, v další hře dokonce sebrala soupeřce servis a ještě trochu zdramatizovala boj o titul. Druhý servis po sobě ale už čtyřiadvacetiletá Garciaová neztratila a podruhé v sezóně zvedla nad hlavu vítěznou trofej.

Turnaj mistryň Plíšková jistý stále nemá

Kromě titulu přišla turnajová jednička také o možnost kvalifikovat se v předstihu na Turnaj mistryň. O postup na vrchol sezony v Singapuru musí bojovat ještě na turnaji v Moskvě, který začne v pondělí.

Šestadvacetiletá Plíšková se mohla kvalifikovat mezi osm nejlepších tenistek žebříčku v případě zisku titulu v Tchien-ťinu, a pokud by Ukrajinka Elina Svitolinová nestartovala v Moskvě. Třetí letošní triumf ale česká tenistka nezískala a v pořadí sezony zůstane osmá těsně za Svitolinovou. Šanci bojovat o Masters má také Nizozemka Kiki Bertensová.

Plíšková v případě úspěchu doplní ve dvouhře na Turnaji mistryň již kvalifikovanou Petru Kvitovou.

Tenisový turnaj žen v Tchien-ťinu (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Garciaová (2-Fr.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 7:6 (9:7), 6:3
Čtyřhra - finále:
Melicharová, Peschkeová (3-USA/ČR) - Adamczaková, Mooreová (Austr.) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: