Hlavní obsah

Hokejoví mistři okusili chuť rallye

PRAHA

Dodatečný dárek k historickému extraligovému vítězství rozbalili hokejisté pražské Slavie v Bělé pod Bezdězem. Pod taktovkou Karla Trojana, který se zde připravoval na jubilejní třicátou Rallye Bohemia, zkusili o uplynulém víkendu na vlastní kůži, jaké pocity zažívají posádky soutěžních vozů WRC.

Foto: OMV Rally Team

Roman Málek v roli spolujezdce Karla Trojana.

Článek

Slávisté Roman Málek, Adam Šaffer, Jan Novák, Radek Dlouhý, Jan Horáček, Milan Kopecký, Petr Jaroš a Lukáš Hronek se k Trojanově Octavii WRC EVOIII blížili se smíšenými pocity.

Zatímco Lukáš Hronek nemohl ani dospat a ze snu o jízdě se probudil už ve tři hodiny ráno a Adam Šaffer si závodní pocity vyzkoušel cestou do Bělé ve svém novém sportovním voze, Jan Novák přijel s přesvědčením, že se ke svezení nenechá vůbec přemluvit.

Hronek doplnil chybějící článek

Na sedadle spolujezdce se postupně vystřídali všichni, průkopníkem byl po vzrušené diskusi zvolen Jan Novák. Do soutěžního vozu OMV Rally Teamu usedal s viditelnou nervozitou, kterou ovšem záhy vystřídal zářící úsměv. "Moje obavy se nevyplnily, jsem nadšený, to se nedá ani pořádně okomentovat, jsem rád, že jsem se nechal přemluvit", jásal bek Slavie.

Lukáš Hronek, který měl pořadové číslo tři, byl na horkém sedadle spolujezdce ještě rychleji než jeho předchůdci - do rallye je blázen, pravidelně navštěvuje závody a je vyhlášeným znalcem zákulisí automobilových soutěží.

Poslední, co mu chybělo, byla samotná jízda v závodním autě. "Je to nepopsatelný zážitek, opravdu na celý život. Kdybych nehrál hokej, byl bych stoprocentně závodníkem", oznamoval poté, co mu Trojan splnil životní sen.

Málek v zajetí teorie

Roman Málek se před jízdou pokoušel načerpat alespoň teoretické znalosti, informoval se například, není-li potřeba v té rychlosti nějak speciálně dýchat. Když zjistil, že žádná zvláštní opatření nejsou potřeba, nechal se s blaženým výrazem ve tváři připoutat a přál si dokonce speciální start.

Spokojený byl i Karel Trojan. "Jsem vážně rád, že jsem mohl kluky potěšit. Nemám moc času hokej sledovat, ale mistři jsou mistři," připomněl ligový triumf svých dočasných spolujezdců.

"Zároveň bylo dobře sednout si do auta po té nešťastné bouračce při Rallye Český Krumlov," dodal Trojan, jemuž se v jižních Čechách spolu s Richardem Nesvadbou při třetím podniku mezinárodního MČR nedařilo. O to víc se chystá na 'Bohemku', která se jede ve dnech 17. - 19. července.

Reklama

Související témata: