Hlavní obsah

Uznání pro Kvitovou! Česká bojovnice získala významné fedcupové ocenění

Praha

Finále Fed Cupu mezi českými a americkými tenistkami ještě nezačalo, největší hvězda víkendových zápasů Petra Kvitová však už s předstihem dosáhla na prestižní cenu. Na základě hlasování fanoušků na stránkách fedcup.com byla zvolena hráčkou s největší oddaností týmové soutěži! Z ceny Heart Award se tak může radovat už podruhé v kariéře.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tenistka Petra Kvitová po úterním tréninku na finále Fed Cupu

Článek

Soupeřkami Petry Kvitové byly krajanka Karolína Plíšková a Američanky Madison Keysová a Sloane Stephensová. Shodou náhod se ani jedna z nich v pražské v O2 areně na kurtu neobjeví.

Keysová a Stephensová dovedly Spojené státy do finále, sezonu se však už rozhodly ukončit, Plíškovou pro změnu vyřadily ze hry zdravotní problémy.

Všechny tenistky byly nominovány na základě semifinálových bojů. Petra Kvitová zajistila českému týmu dva body proti Německu za výhry nad Görgersovou a Kerberovou, Plíšková přidala další po triumfu s Kerberovou.

Stephensová se pro změnu postarala o dva body proti francouzským tenistkám, postupový třetí získala Keysová po výhře nad Parmentierovou.

Petra Kvitová už významné ocenění získala před sedmi lety, kdy Češky zahájily svou nadvládu nad soutěží. Ve finále tehdy zvítězily nad Ruskami především díky vynikajícím výkonům Kvitové.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petra Kvitová v pražské O2 areně v přípravě na finále Fed Cupu proti týmu USA.

Michal Kamaryt

O rok později Češky titul obhájily, další tři přidaly v letech 2014, 2015 a 2016. U všech byla právě tenistka z Fulneku.

Do víkendových bojů nastoupí český tým v sestavě Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, Američanky budou spoléhat na Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a Nicole Melicharovou.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík