Hlavní obsah

Davenportová se po porodu k tenisu už nevrátí, ukončila kariéru

Američanka Lindsay Davenportová ukončila po třinácti letech profesionální tenisovou kariéru. Třicetiletá bývalá světová jednička, jež ve středu oznámila, že je těhotná, se po narození dítěte na kurty vracet nehodlá. "Nedokážu si představit, že bych ještě měla hrát tenis," řekla kalifornská rodačka, která svého prvního potomka přivede na svět v květnu.

Foto: Toray Tennis

Americká tenistka Lindsay Davenportová.

Článek

Davenportová ještě minulý týden absolvovala dva exhibiční zápasy ve prospěch dobročinných organizací. Na sportovní důchod a mateřské povinnosti se už velice těší. "Necítím žádný smutek, přesně naopak. Jsem šťastná, že začíná druhá polovina mého života a že se budu moct věnovat svému manželovi a svému dítěti," prohlásila majitelka tří grandslamových titulů.

Za investičního bankéře Jona Leache, bývalého univerzitního hráče a bratra někdejšího úspěšného deblisty Ricka Leache, se Davenportová provdala v dubnu 2003, kvůli své tenisové kariéře ale založení rodiny odkládala. V letošním roce Američanka musela kvůli zranění zad většinu sezóny vynechat a ve světovém žebříčku klesla na 25. místo, přesto ale byla nejlepší z Američanek.

Během kariéry nasbírala Davenportová 51 titulů ve dvouhře, což ji v historickém pořadí WTA řadí na deváté místo. První grandslamový titul získala v roce 1998 na US Open, o rok později přidala vítězství ve Wimbledonu a v roce 2000 na Australian Open. Ve sbírce trofejí má i olympijské zlato z Atlanty z roku 1996. Čtyřikrát v kariéře - v letech 1998, 2001, 2004 a 2005 - zakončila sezónu jako světová jednička.

Reklama