Hlavní obsah

Forsberg bude v NHL brát stejně jako Jágr

DENVER

Švédský hokejista Peter Forsberg zůstane ještě jednu sezónu v Coloradu, ačkoliv přemýšlel o návratu do Švédska. Roční smlouva znějící na 11 miliónů dolarů jej ale přesvědčila. Vítěz kanadského bodování posledního ročníku NHL tak inkasuje stejnou částku jako dosud nejlépe placený hráč ligy Jaromír Jágr.

Foto: ČTK

Sběratel trofejí (vpravo Hartova, vlevo Arta Rosse) Peter Forsberg ještě zůstane v zámoří.

Článek

Majitel Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče za uplynulou sezónu dával delší dobu najevo, že chce kariéru zakončit v domácí soutěži, v níž jeho otec vede celek MoDo. Forsbergův agent Don Baizley uvedl, že plány stále platí. "Chce si však být jistý, že dělá správné rozhodnutí ve správný okamžik," podotkl agent.

Vedení Colorado učinilo vše pro to, aby onen 'správný okamžik' oddálilo. Povedlo se. "Jak každý ví, Peter je velmi důležitou součástí našeho týmu a jsme nadšeni, že se rozhodl zůstat v klubu," zdůvodnil velkorysou smlouvu generální manažer Pierre Lacroix.

Roli sehrálo jistě i to, že Avalanche nechtěli po odchodu gólmana Patricka Roye do hokejové penze přijít o další hvězdu. "Je to prvotřídní sportovec a jsme si jistí, že naši fanoušci budou potěšeni, že se jim představí i příští rok," dodal spokojený Lacroix.

Forsberg je nadšený

Forsberg, jenž 20. července oslaví 30. narozeniny, vyhrál v uplynulé sezoně se 106 body kanadské bodování základní části soutěže a poprvé v kariéře získal Art Ross Trophy. "Jsem nadšený, že zůstávám v Coloradu. Tým zažil od roku 1995 skvělé úspěchy a já očekávám další napínavou a úspěšnou sezónu," uvedl Forsberg v oficiálním prohlášení.

Švédský centr, jenž si v posledním roce vydělal 9,5 milionu dolarů, odehrál v NHL zatím 541 zápasů. Na kontě má 198 branek a 488 asistencí. Ve 103 duelech play-off zaznamenal 44 gólů a 72 asistencí.

Reklama

Související témata: