Hlavní obsah

Zápis o kontrole byl smazán. Sereně se povolují věci, o kterých se nám ani nezdá, štve Kuzněcovovou

Praha

Serena Williamsová to v poslední době nemá jednoduché. Sotva utichla kritika na jeji hádku s rozhodčím ve finále US Open, přichází další problém, který vyvolal nevoli u soupeřek. Americká hvězda v létě neabsolvovala jednu z dopingových kontrol a antidopingová agentura jí absenci odpustila. To rozzlobilo například ruskou tenistku Světlanu Kuzněcovovou.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová a Světlana Kuzněcovová (vpravo).

Článek

Je legendou, vyhrála třiadvacet grandslamových titulů a dlouhé roky kralovala tenistkám. Není tedy divu, že tu a tam se Sereně Williamsové na okruhu WTA něco promine, nebo za svůj prohřešek nedostane tak velký trest. Její poslední aféra, kdy ve finále US Open nadávala rozhodčímu, vyvolala velkou diskuzi o tom, zda to přehnala či nikoliv.

Mnoho hráčů se jí zastalo, ale třeba Roger Federer prohlásil, že zašla až příliš daleko. Když už se konečně situace uklidnila, začíná se rozebírat její další malér, který se stal letos v létě. Americká antidopingová kontrola (USADA) se tehdy rozhodla navštívit Williamsovou doma, avšak tenistka tam nebyla zastižena.

Foto: Jirka G. Novák (Perth), Sport.cz

Americká tenistka Serena Williamsová v duelu s Lucií Šafářovou v Hopmanově poháru.

Jirka G. Novák (Perth)

A tak úřednice agentury kontrolu zapsala jako neabsolvovanou. Když má tenista na svém kontě tři neabsolvované kontroly, následuje suspendace. U Sereny Williamsové však byl zápis o této kontrole smazán. Nadřízení úřednice totiž zařídili, aby se tato kontrola hvězdné hráčce nepočítala.

A na to teď poukázala Williamsové soupeřka Světlana Kuzněcovová. „Nejsem si jistá, co se tam stalo. Ale rozhodně vím, že má Serena daleko větší slovo než kdokoliv na mužském okruhu. Sereně se povolují věci, o kterých se nám ostatním ani nezdá,“ stěžovala si Kuzněcovová na webu tennisworldusa.org.

„V takové situaci by řadě hráčů řekli, aby zmlkl. Případně by proti nim byly použity další kroky. Ale Williamsovy nikdy dalšími kroky ohroženy nebudou,“ rozčilovala se třiatřicetiletá Ruska s tím, že v tenisových kruzích se nepřistupuje ke všem hráčům stejně a někteří tak mají privilegia.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články