Hlavní obsah

Mauresmová místo daviscupového týmu povede Pouillea

Paříž

Bývalá světová jednička Amélie Mauresmová nakonec kapitánkou francouzského daviscupového týmu nebude. Dvojnásobná grandslamová šampionka se domluvila na spolupráci s Lucasem Pouillem a bude jeho trenérkou. Proto odřekla funkci u mužské reprezentace, kde měla vystřídat Yannicka Noaha. Francouzská tenisová federace potvrdila, že už hledá nového kapitána.

Foto: Sport.cz

Amélie Mauresmová se domluvila na spolupráci s Lucasem Pouillem.

Článek

Pro Mauresmovou není trénování mužů novinkou. Po konci kariéry v roce 2009 pomáhala krátce krajanovi Michaëlu Llodrovi a v letech 2014-2016 koučovala britského tenistu Andyho Murrayho. Nyní se pokusí posunout v kariéře dál čtyřiadvacetiletého Pouillea, vítěze pěti turnajů ATP a loňského šampiona Davis Cupu, který již byl světovou desítkou. Letošní sezonu zakončil na 32. místě žebříčku.

Devětatřicetiletá vítězka Australian Open a Wimbledonu byla v letech 2012 až 2016 kapitánkou fedcupového výběru. Po nedávném prohraném finále s Chorvatskem měla nahradit Noaha a stát se první kapitánkou francouzského daviscupového týmu v historii. Z plánu, který Francouzi oznámili již v červnu, však sešlo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články