Hlavní obsah

Grosjean bude příští dva roky kapitánem Francie v Davisově poháru

Aktualizováno

Novým kapitánem francouzské daviscupové reprezentace bude bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku Sébastien Grosjean. Vítěz týmové soutěže z roku 2001 na lavičce nahradí Yannicka Noaha, který se rozhodl po této sezoně skončit. S domácím svazem se Grosjean dohodl na dvouleté smlouvě.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Nehrající kapitán francouzského daviscupového týmu Yannick Noah se ve finále proti Chorvatsku netvářil nejšťastněji.

Článek

Původně měla Noaha vystřídat bývalá světová jednička Amélie Mauresmová, dvojnásobná grandslamová šampionka ale dala na začátku listopadu přednost trenérskému angažmá u Lucase Pouilleho.

Čtyřicetiletý Grosjean ukončil hráčskou kariéru v roce 2010. Na okruhu ATP získal čtyři tituly. "Je to velká čest, být jmenován kapitánem, protože jsem měl pro tuto soutěž vždycky slabost. Budu pracovat na tom, abych tu výzvu zvládl," uvedl Grosjean v oficiálním prohlášení.

Francie v letošním ročníku, který se jako poslední hrál podle tradičních pravidel, došla až do finále. V souboji o titul Francouzi v domácím prostředí v Lille podlehli na konci listopadu Chorvatsku 1:3.

V příští sezoně o vítězi Davisova poháru rozhodne finálový turnaj, který se bude hrát v Madridu. Francie v něm má jistou přímou účast.

Reklama

Související témata: