Hlavní obsah

Čeští tenisté porazili na Hopman Cupu Španělsko

PERTH

Čeští tenisté porazili ve středečním zápase Hopmanova poháru smíšených družstev Španělsko 2:1 a připsali si první výhru do tabulky skupiny B. V australském Perthu nejprve Lucie Šafářová porazila Anabel Medinaovou-Garriguesovou, vítězný bod pak získal Tomáš Berdych, který vyhrál nad sedmým hráčem světa Tommym Robredem. Na triumfu už nic nezměnila ani porážka v závěrečné smíšené čtyřhře.

Článek

Devatenáctiletá Šafářová v zápasech se španělskou soupeřkou zatím nikdy neuspěla a i dnes byla blízko porážky, když ztratila první set a ve druhém už prohrávala 2:4. Pak však získala čtyři hry za sebou a vynutila si pokračování zápasu. Ze stejně nepříznivého stavu se dostala i v rozhodujícím setu a po dvou hodinách a 42 minutách se radovala z vítězství. Byl to zatím vůbec nejdelší zápas na letošním Hopman Cupu.

Jednadvacetiletý Berdych ve dvanácté hře úvodního setu sebral účastníkovi listopadového Turnaje mistrů podání a sadu pro sebe získal v poměru 7:5. Na vítězné vlně se pak třináctý hráč světa vezl i ve druhém dějství, v němž se rychle ujal vedení 5:0. Robredo pak sice snížil, ale porážku už neodvrátil.

Berdych se po zápase svěřil, že ho inspiroval heroický výkon jeho přítelkyně. "Hrála fantasticky, vyhrála těžký zápas, a to mi pomohlo, abych šel na kurt se sebedůvěrou," uvedl český daviscupový reprezentant. V úvodu zápasu si myslel, že ho čeká podobný maratón jako Šafářovou. "Začali jsme první hru a ta byla tak dlouhá, že jsem si myslel, že tady budeme do půlnoci," řekl.

Společně se Šafářovou napravili úvodní neúspěch z duelu s Indií a stejně jako jejich dnešní soupeři mají na kontě jednu výhru. O druhou budou usilovat indičtí tenisté v dnešním duelu s Chorvatskem, které v úvodním zápase podlehlo právě Španělsku. Pokud by vyhráli Chorvaté, měly by před závěrečným kolem šanci na finálovou účast všechny čtyři týmy. Do pátečního boje o triumf postoupí vítězové skupin.

Hopmanův pohár - skupina B
Česko - Španělsko 2:1
Šafářová - Medinaová-Garriguesová 4:6, 6:4, 6:4, Berdych - Robredo 7:5, 6:1, Šafářová, Berdych - Medinaová-Garriguesová, Robredo 5:7, 2:6.
Tabulka
1.Španělsko2114:2
2.Indie1102:1
3.Česko2113:3
4.Chorvatsko1010:3

Reklama

Související témata: