Hlavní obsah

Světová jednička Heninová se nezúčastní Australian Open

Aktuální světová jednička Justine Heninová-Hardenneová nebude startovat na grandslamovém Australian Open, které v Melbourne začne 15. ledna. O odhlášení čtyřiadvacetileté belgické tenistky informoval turnajový mluvčí John Lindsay. Hráčka vzápětí na svých internetových stránkách uvedla, že do Austrálie nepojede z osobních důvodů.

Článek

"Musím vám sdělit velmi důležitou zprávu, bohužel není dobrá. Musím se odhlásit z turnajů v Austrálii z rodinných důvodů," napsala v oficiálním prohlášení. Bližší podrobnosti neuvedla. "Chtěla bych vám předem poděkovat za respektování mého rozhodnutí a mého soukromí," dodala.

Belgická média ve čtvrtek informovala, že za neúčastí Heninové v Austrálii stojí rozchod s manželem Pierrem-Yvesem Hardennem.

Vítězka listopadového Turnaje mistryň se odhlásila i z podniku v Sydney, který je na programu příští týden. "Samozřejmě jsme velmi zklamaní, Justine je naše obhájkyně titulu," litoval ředitel turnaje Craig Watson.

Heninová-Hardenneová loni postoupila do finále všech čtyř grandslamových turnajů, ale z titulu se radovala jen v Paříži. Na Australian Open, kde triumfovala v roce 2004, musela rozhodující zápas s Francouzkou Amélií Mauresmovou vzdát kvůli nevolnosti způsobené lékem na bolavé rameno.

Reklama