Hlavní obsah

Vaidišová podlehla v Hongkongu Dementěvové

HONGKONG

Incident v koupelně málem připravil nejlepší českou tenistku Nicole Vaidišovou o účast na tradiční exhibici v Hongkongu pro osm vybraných hráček. Sedmnáctiletá Vaidišová uklouzla ve sprše a rozřízla si prst na ruce. Vzdala se proto startu ve středeční čtyřhře, ale singlovou soutěž si nenechala ujít.

Článek

Tu ale ve čtvrtek zahájila prohrou ve třech setech s Ruskou Jelenou Dementěvovou, a tak bude pokračovat ve Stříbrné skupině pro poražené kvarteto.

Právě s Dementěvovou měla Vaidišová vytvořit v Hongkongu deblovou dvojici. "Turnajový lékař jí doporučil, aby čtyřhru nehrála. Na singl se ale cítila fit," řekl novinářům ředitel exhibice Terry Catton. Vaidišová si poranila prst na levé ruce, který ji omezoval při obouručném bekhendu. Nad Dementěvovou sice vyhrála první set 6:3, ale pak podlehla 3:6 a 2:6. Rusku v semifinále Zlaté skupiny čeká krajanka a druhá hráčka světa Maria Šarapovová.

Favorizovaná Šarapovová dnes splnila roli favoritky proti domácí deblové specialistce Jen C', kterou porazila 7:5 a 6:3. Právě Jen C' bude v pátek soupeřkou Vaidišové, která si v Hongkongu může zahrát ještě dvakrát.

Exhibice s názvem Champions Challenge se účastní osm hráček včetně čtyř z elitní desítky světového žebříčku. Místo Vaidišové, desáté v pořadí WTA, dostala ve čtyřhře po boku Dementěvové šanci dánská náhradnice Caroline Wozniacká.

Turnaj je součástí přípravy na Australian Open.

Hongkong - exhibice
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Jen C' (Čína) 7:5, 6:3, Dementěvová (4-Rus.) - Vaidišová (ČR) 3:6, 6:3, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Clijstersová, Kuzněcovová (2-Belg./Rus.) - Šarapovová, Schnyderová (Rus./Švýc.) 9:8 (7:4).

Reklama

Související témata: