Hlavní obsah

Světová jednička se podle tisku rozchází s manželem

BRUSEL

Belgická tenistka Justine Heninová-Hardenneová a její manžel Pierre-Yves se rozcházejí. Uvedl to v pátek belgický tisk, podle něhož jsou manželské problémy světové tenisové jedničky příčinou zrušení její účasti na turnajích v Austrálii.

Článek

Tenistka napsala ve čtvrtek bez dalších podrobností na své internetové stránce, že do Austrálie nejede z "rodinných a osobních důvodů". Belgické listy s odvoláním na anonymní a dobře informované zdroje v pátek tvrdí, že čtyřiadvacetiletá hráčka a její manžel se rozcházejí, ale také neuvádějí konkrétní důvody.

Připomínají ale, že Pierre-Yves Hardenne, který fungoval i jako manažer své ženy, již před třemi lety dával najevo nespokojenost s tím, že je příliš v jejím stínu.

Listy také připomínají, že Justine ve 12 letech zemřela matka a ona sama se již jako úspěšná tenistka nepohodla s otcem a dvěma bratry, s nimiž už nekomunikuje. S Hardennem se setkala v tenisovém klubu Han-sur-Lesse v roce 1998 a vzala si ho o čtyři roky později.

Pro Belgičany je Heninová-Hardenneová sportovní modlou spolu s další špičkovou tenistkou Kim Clijstersovou. Obě jsou dokonce i jistým symbolem spojujícím zemi rozdělenou na francouzsky a holandsky mluvící část. Heninová-Hardenneová je z frankofonního Valonska a Clijstersová z Vlámska.

Reklama