Hlavní obsah

Hewitta bude koučovat bývalý daviscupový spoluhráč Draper

Někdejšího daviscupového spoluhráče Scotta Drapera angažoval bývalý nejlepší tenista světa Lleyton Hewitt jako svého nového trenéra. Po víkendovém rozchodu s Rogerem Rasheedem mu kývl na nabídku spolupráce jen o sedm let starší bývalý tenista a vášnivý golfista Draper, s nímž pětadvacetiletý Hewitt reprezentoval australské barvy v Davis Cupu proti Indii v roce 2002.

Foto: ČTK

Lleyton Hewitt

Článek

Dohoda zatím zní do konce Australian Open. To začne v Melbourne příští týden a Hewitt do něj nastoupí bez pořádné prověrky. Kvůli zraněnému lýtku se totiž odhlásil z turnaje v Sydney a před grandslamem tak může postrádat herní praxi.

Draper, bývalý šampion Australian Open ve smíšené čtyřhře, je jeho velmi dobrým přítelem, ale v posledních letech se místo tenisu věnoval spíše golfu. Účastní se turnajů nejen ve své vlasti, ale i na nižší úrovni v USA.

"Spolupráce je zatím časově neomezená. Uvidíme, jak se situace vyvine během příštích dvou týdnů," naznačil v dnešním prohlášení Hewittův manažer Justin Cohen, že by bývalí spoluhráči mohli pokračovat i po Australian Open. Na něm by dvojnásobný grandslamový šampion rád ukončil více než čtyřleté čekání na další úspěch z turnajů "velké čtyřky".

S Rasheedem strávil impulzivní Hewitt tři a půl roku a pod jeho vedením se propadl ve světovém žebříčku až na 19. místo. Trenér od něj odešel po hádce na turnaji v Adelaide, kde prohrál s Rusem Igorem Kunicynem a ze skupiny nepostoupil do vyřazovací fáze.

Reklama