Hlavní obsah

Kapitán Navrátil oznámil širší daviscupovou nominaci

Tomáš Berdych bude plnit úlohu týmové jedničky při únorovém daviscupovém utkání proti Spojeným státům americkým. Měsíc před zápasem prvního kola týmové soutěže oznámil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, že v širší nominaci je dále pět kandidátů na zbylá tři volná místa: Jan Hájek, Jan Hernych, Lukáš Dlouhý a deblisté Martin Damm s Pavlem Víznerem.

Článek

Navrátil už v současnosti Berdycha doprovází v přípravě před prvním grandslamem v Austrálii, kde se bude rozhodovat o konečné nominaci. "Všechny hráče na turnajích v Austrálii osobně uvidím, všímat si pochopitelně budu i Američanů," řekl ČTK nehrající kapitán. Definitivní složení týmu musí oznámit nejpozději 30. ledna, tedy těsně po Australian Open.

V širším výběru je trojice tenistů, kteří v zářijové baráži s Nizozemskem vybojovali pro Českou republiku návrat do Světové skupiny. V Leidenu hráli Berdych, Damm a Hernych, z úspěšného týmu chybí jen Jiří Novák, který se loni s vrcholovým tenisem rozloučil.

Do ostravského duelu nakonec nemůže Navrátil nasadit ani Radka Štěpánka, jenž se krátce před Vánoci reprezentace definitivně vzdal. "Věřím, že i bez Radka Štěpánka se tým složený z hráčů, kteří jsou ochotni bojovat za svou zemi, s podporou vyprodané haly porve o postup do druhého kola Davis Cupu," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Zápas se bude hrát na antuce od 9. do 11. února. Do hlediště ostravské ČEZ Arény se vejde 7500 diváků a na páteční dvouhry jsou už vstupenky vyprodány. Po patnácti stovkách vstupenek zbývá ještě na sobotní čtyřhru a závěrečné nedělní dvouhry. Všechny zápasy bude živě přenášet program ČT2.

Reklama