Hlavní obsah

Vysmátá Kvitová žertovala. Já a semifinále? Musím se zeptat soupeřek

Melbourne/Praha
Aktualizováno

Dobrá nálada, úsměv od ucha k uchu. Petra Kvitová rozjela rok 2019 ve výborné formě a z výkonů má pořádnou radost. Po postupu do 3. kola Australian Open přímo na kurtu v rozhovoru žertovala před kamerou. Když se jí ptali, zda může zopakovat postup do semifinále z roku 2012, rozzářila se jako sluníčko. "Kdo ví? Musím se zeptat soupeřek," prohlásila s tím, že pochopitelně neví, jak daleko se turnajem prokouše. "Jdu zápas po zápasu. Je to mnohem lepší než loni a z toho mám radost."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová hodnotí zápas Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Když se nedaří, bojuje na kurtu jako pravá česká Lvice. Během úvodního granslamového turnaje sezony Australian Open však Petra Kvitová připomíná spíše uragán, který ničí soupeřky. Oba dosavadní zápasy zvládla ve dvou setech a na kurtu strávila vždy jen něco málo přes hodinu. Po čtyřech letech je tak v Melbourne ve třetím kole.

"Jsem zdravá a projevuje se tvrdá práce z přípravy," uvedla přímo na kurtu v rozhovoru pro stanici Eurosport. Je jasné, že rodačku z Fulneku povzbudil turnajový triumf v Sydney krátce před prvním grandslamovým turnajem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová postoupila do 3. kola Australian OpenVideo: sntv

A na Australian Open pokračuje Kvitová v parádní formě. V prvním kole světová šestka povolila Slovence Magdaléně Rybárikové pět her, hrálo se hodinu a sedm minut. Na Irinu-Camelii Beguovou sice potřebovala o dvě minuty více, ale zase Rumunce dovolila uhrát jen čtyři gamy. "Jsem nadšená ze svého výkonu, všechno šlo dobře. Hrála jsem agresivně. Jsem ráda, že se mi daří hrát rychle ve dvou setech a šetřím energii," culila se osmadvacetiletá Kvitová.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu dosáhla nejlepšího výsledku v Melbourne před sedmi lety, kdy prohrála až v semifinále. Na otázku, jestli může postup z roku 2012 zopakovat, zvesela odvětila: "Kdo ví? Musím se zeptat soupeřek. Nevím."

V dalším kole narazí na Belindu Bencicovou. Bývalou světovou sedmičku, která v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, v obou vzájemných zápasech porazila. Před rokem Švýcarce nedala šanci ve Fed Cupu v pražské O2 areně.

Reklama

Související témata: