Hlavní obsah

Blake postoupil v Sydney do finále bez boje, utká se s Moyou

SYDNEY

Američan James Blake bude v sobotu obhajovat titul na tenisovém turnaji v Sydney. Do finále mu pomohly zdravotní problémy jeho soupeře Jürgena Melzera, který den po vyřazení Tomáše Berdycha na kurt vůbec nenastoupil kvůli žaludečním potížím. Blake se o trofej utká se Španělem Carlosem Moyou, jemuž naopak sebrala síly dnešní třísetová bitva.

Článek

Rakušan Melzer řekl, že po čtvrteční výhře nad Berdychem se ještě cítil dobře, ale k večeři si dal suši a začaly problémy. "Ráno jsem se pozvracel. Doufám, že to je jen z toho jídla a ne žádný vážný virus," řekl na tiskové konferenci. V současné době se Melzer cítí tak mizerně a slabý, že si není jistý, zda bude moci hrát na Australian Open.

Moya v téměř čtyřicetistupňovém vedru na Olympijském stadionu absolvoval třísetový zápas s Francouzem Richardem Gasquetem, než ho porazil 6:3, 4:6 a 6:2. Pro vítěze turnaje je připravena prémie 68 800 dolarů.

Ženské finále na společném turnaji mezi srbskou tenistkou Jelenou Jankovičovou a Belgičankou Kim Clijstersovou začne v 9:30 SEČ.

Robredo si zahraje první finále na tvrdém povrchu

Nejvýše nasazený Tommy Robredo se probojoval v Aucklandu do finále a v sobotu bude usilovat o první trofej na tvrdém povrchu. Majitel čtyř titulů z okruhu ATP v pátek porazil Agustina Calleriho z Argentiny 6:4, 6:0. O to, že sobotní duel bude záležitostí výhradně Španělů, se postaral ve druhém semifinále David Ferrer vyřazením Američana Mardyho Fishe.

Ve čtyřhře zůstali na Novém Zélandu před branami finále čeští deblisté Petr Pála a David Škoch.

Ruské finále v Hobartu vyhrála Čakvetadzeová

Finále na turnaji v Hobartu mezi dvěma devatenáctiletými ruskými tenistkami vyhrála zkušenější Anna Čakvetadzeová. Třináctá hráčka světového žebříčku v pátek ukončila vítězné tažení Vasilisy Bardinové, která se probojovala do závěrečného duelu z kvalifikace, vítězstvím 6:3, 7:6 a na okruhu WTA získala třetí titul.

Čakvetadzeová tak splnila v Austrálii roli turnajové jedničky a spolu s trofejí získala prémii téměř 23 tisíc dolarů.

SYDNEY:
Muži:
Dvouhra - semifinále: Blake (3-USA) - Melzer (Rak.) bez boje, Moya (Šp.) - Gasquet (6-Fr.) 6:3, 4:6, 6:2.
Čtyřhra - semifinále: Knowles, Nestor (2-Bah./Kan.) - Damm, Paes (4-ČR/Indie) 6:2, 6:3.
AUCKLAND:
Dvouhra - semifinále: Robredo (1-Šp.) - Calleri (7-Arg.) 6:4, 6:0, Ferrer (3-Šp.) - Fish (USA) 6:0, 4:6, 6:1.
Čtyřhra - semifinále: Aspelin, Haggard (1-Švéd./JAR) - Pála, Škoch (ČR) 6:2, 6:3.
HOBART:
Dvouhra - finále: Čakvetadzeová (1-Rus.) - Bardinová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Lichovcevová, Vesninová (4-Rus.) - Medinaová-Garriguesová, Ruanová-Pascualová (1-Šp.) 2:6, 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: