Hlavní obsah

Tsitsipas vyřadil svého idola. Co o něm říkal ve třinácti na videu?

Melbourne/Praha

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas právě nyní bojuje o premiérovou účast ve finále grandslamu. V semifinálovém utkání proti Rafaelu Nadalovi tento teprve dvacetiletý Řek sice zatím zaostává, ale doteď předváděl na Australian Open neuvěřitelnou jízdu.

Foto: Aly Song, Reuters

Řecký mladík Stefanos Tsitsipas v semifinále Australian Open v Melbourne.

Článek

Na internetu se mezitím objevilo video třináctiletého Tsitsipase hovořícího o tenisu. Tsitsipas se v něm nejprve představuje. Následně uvádí, že jeho hlavními zbraněmi v tenisu jsou bekhendy a voleje. Ta nejzajímavější část má však teprve přijít.

Na otázku, jaký je jeho tenisový idol, totiž třináctiletý Řek odpovídá bez zaváhání: "Roger Federer." A právě tohoto legendárního Švýcara vyřadil Tsitsipas v osmifinále grandslamového Australian Open. Dělil je přitom rozdíl sedmnácti let.

"Kde bys chtěl být za deset let?" zní poslední otázka ve videu. "To nevím, ale budu se snažit ze všech sil, abych byl na vrcholu," uzavírá mlaďounký Řek.

To se mu také velmi solidně daří. Uvidíme, kam až dojde kariéra tohoto mladého a nadějného Řeka, který ve čtvrtfinále ukončil tažení jiného Španěla, Bautisty Aguta.

Reklama