Hlavní obsah

Štěpánek se vrátil na grandslamy ve velkém stylu

Radek Štěpánek vstoupil v pondělí do grandslamového Australian Open jednoznačnou výhrou nad Francouzem Michaelem Llodrou, kterému povolil jen šest gamů. Český tenista tak potvrdil, že se po půlroční pauze zaviněné zraněním zad vrátil na kurty ve velmi dobré formě.

Článek

Hladký postup do druhého kola snoubence Martiny Hingisové potěšil. "Pro mě je po té dlouhé pauze velká radost, že můžu odehrát každý jeden zápas. Jsem strašně, strašně rád, že se mi dnes podařilo vyhrát. Je bonus, že to bylo ve třech setech, mohu šetřit síly na další zápasy," řekl Českému rozhlasu Štěpánek, kterého ve druhém kole čeká krajan Lukáš Dlouhý. Ten příliš odpočatý nebude, protože jeho duel prvního kola s Rusem Tejmurazem Gabašvilim trval čtyři hodiny a 46 minut.

Loni ve Wimbledonu dosáhl životního úspěchu, když postoupil až do čtvrtfinále. Pak se však zranil a přišel o celý zbytek sezóny včetně US Open. V zimě už mohl trénovat a na začátku roku ukázal, že tenis hrát nezapomněl. "Na to, abych se dostal tam, kde jsem byl po Wimbledonu, budu potřebovat ještě odehrát pár zápasů. Ale myslím, že jsem nezačal špatně, vrátil jsem se na docela vysoké úrovni," hodnotil svou aktuální formu.

Sebedůvěru získal na exhibici Koyoong Classic v Melbourne, kde ho dva míčky dělily od výhry nad světovou jedničkou Rogerem Federerem a pak porazil hráče elitní desítky Fernanda Gonzaleze z Chile a Chorvata Ivana Ljubičiče. "Určitě to bylo pro mé sebevědomí skvělé, protože jsem hrál zase zápasy s těmi nejlepšími. Se všemi jsem hrál výborně, Rogera jsem měl už skoro chyceného, bohužel se mi to nepovedlo dorazit," uvedl Štěpánek.

Nyní prý potřebuje především co nejvíce zápasů, aby si připomněl řešení krizových situací. "Musí se to v těle a hlavě znovu nahodit. Ale jsem rád za to, jak to zatím zvládám, a doufám, že to bude jenom lepší," dodal.

Reklama