Hlavní obsah

Během utkání kolabovala, přesto svůj tým hvězdná Britka dovedla k vytouženému postupu ve Fed Cupu

Čtyři těžké zápasy ve čtyřech dnech, téměř deset hodin strávených na kurtu a totální vyčerpání. Přesto se nevzdala a pomohla svému týmu do baráže. Britka Johanna Kontaová během Fed Cupu v Bathu kolabovala, zápas proti Srbce Aleksandře Kruničové však i přes nevolnost dotáhla do vítězného konce.

Foto: Profimedia.cz

Johanna Kontaová během utkání ve Fed Cupu.

Článek

O uplynulém víkendu bojovaly o postup do dalšího kola nejen tenistky v elitní Světové skupině Fed Cupu, ale také týmy v kontinentálních zónách. V první skupině evropsko-africké zóny usilovaly o postup do baráže o Světovou skupinu II také Britky. Na ty stejně jako na ostatní hráčky, čekaly čtyři zápasy ve čtyřech dnech.

Jak hodně náročné to bylo, by mohla vyprávět Johanna Kontaová. Ta odehrála tři těžká utkání a ve čtvrtém na ni dolehla únava. První zápas proti Slovince Dalile Jakupovičové vyhrála Kontaová poměrem 7:6, 6:2. Ve druhém porazila Řekyni Marii Sakkariovou 4:6, 6:2 a 6:3. Ve třetím udolala Maďarku Anu Bondarovou 6:2, 6:7 a 7:6.

V sobotu pak na sedmadvacetiletou Kontaovou čekala v play-off Srbka Aleksandra Kruničová. První set získala Kontaová 7:6, avšak ve druhém už jí docházely síly a její soupeřka ho vyhrála 6:3. Téměř deset hodin na kurtu během čtyř dní se projevilo. Konatová byla totálně vyčerpaná a po druhé sadě kolabovala.

V utkání však chtěla pokračovat, o jejím stavu ale museli rozhodnout lékaři. Ti jí to povolili a Kontaová i přes problémy dokázala zápas vyhrát. Ve třetím setu zvítězila 6:2 a poté se jí opět udělalo nevolno. Svalila se na zem a nebyla schopná vstát, na nohy jí museli pomoci organizátoři, kteří jí dovedli na lavičku.

„Cítila jsem se stále víc a víc hůř,“ přiznala po utkání Kontaová na webu BBC. „Snažila jsem se nepanikařit a hrát, jak to nejlépe šlo,“ dodala vyčerpaná, avšak šťastná tenistka. Její kolegyně Katie Boulterová totiž již dříve vyhrála nad Ivanou Jorovičovou, a tak po výhře Kontaové, mohla Velká Británie slavit postup do baráže o Světovou skupinu II, která se uskuteční v dubnu.

Reklama

Související témata: