Hlavní obsah

Štěpánek odmítá, že by mu vztah s Hingisovou mohl ublížit

MELBOURNE

Americký časopis Tennis označil Martinu Hingisovou za "černou vdovu" světového tenisu. Ke známému pavouku, jehož samička okamžitě po spáření požírá samečka, přirovnali autoři článku její milostné vztahy s tenisty. Její snoubenec Radek Štěpánek však tuto pověst své švýcarské partnerky odmítá.

Článek

Šestadvacetiletá Hingisová chodila s řadou tenistů a pro všechny pak jejich sportovní kariéra skončila katastrofálně. Američan Justin Gimelstob se krátce po začátku jejich vztahu začal potýkat s chronickým zraněním zad. Španěl Julian Alonso byl považován za velkou naději a v roce 1998, kdy se s Hingisovou sblížil, byl třicátý na světě. Pak se však vytratil a kariéru ukončil v zapomnění v roce 2001. Švéd Magnus Norman byl dokonce před románkem se Švýcarkou na druhé příčce žebříčku a postoupil do finále Roland Garros, ale pak si poranil kyčel a po třech letech okruh opustil.

Štěpánek se nebojí, že by se stal její další "obětí". Zdůraznil, že když loni začal jejich milostný vztah, prožil nejlepší sezonu v kariéře ozdobenou postupem do čtvrtfinále Wimbledonu a prorazil do elitní světové desítky. "Nevěnuju těmto komentářům moc pozornosti, protože každý je jiný. Pro mě je tento vztah zatím skvělý. Za poslední rok a půl hraju svůj nejlepší tenis," řekl agentuře Reuters.

Podzimní události kolem Štěpánka však v mnohém připomínaly předchozí scénáře známostí Hingisové. Český tenista se potýkal s vážným zraněním zad, které mu ochromilo pravou ruku, hrozila mu operace a nad jeho další kariérou se vznášel otazník. Odmítá však, že by to mělo jakoukoliv souvislost s Hingisovou. "Je milión věcí, které mohly to zranění vyvolat. Takže to nemá nic společného se soukromým životem nebo čímkoliv jiným," dodal Štěpánek, který se na začátku letošního roku vrátil na kurty. Na Australian Open vypadl ve třetím kole.

Reklama