Hlavní obsah

Šafářová vyřadila na Australian Open Mauresmovou

MELBOURNE

Česká tenistka Lucie Šafářová se na grandslamovém turnaji Australian Open postarala o senzaci, když v Melbourne vyřadila obhájkyni titulu Amélii Mauresmovou. Druhou nasazenou Francouzku zdolala Šafářová po setech 6:4, 6:3. K trojímu českému triumfu v jednom dni přispěli svými vítězstvími i Nicole Vaidišová a Tomáš Berdych.

Článek

Francouzka dobře zahájila a v prvním setu vedla již 4:1, pak ale prohrála sedm gamů za sebou, a otevřela tak nenasazené devatenáctileté české hráčce cestu k vítězství. To Šafářová získala na centrálním dvorci Roda Lavera za 89 minut.

"Je to pro mě určitě největší úspěch kariéry. Když jsem přišla na kurt a rozhlídla se, řekla jsem si, to je ale velký dvorec," řekla Šafářová reportérce přímo na centrálním dvorci po skončení duelu. "Moc mi pomohla ta skvělá atmosféra a množství fanoušků, kteří mě podporovali a moc děkuji," pokračovala česká tenistka.

Nejdojemnější chvíle nastala, když se přímo od reportérky dozvěděla, že ve stejnou dobu vyhrál svůj zápas i její přítel Tomáš Berdych. Šafářová spontánně vykřikla nadšením a zaplněná Rod Laver Aréna tleskala ve stoje úspěšné české love story.

Mauresmová se v Melbourne nedostala do čtvrtfinále poprvé po pěti letech, připomněla agentura Reuters. Šafářová, která dosáhla v Austrálii svého zatím největšího grandslamového úspěchu, se v dalším kole střetne s českou jedničkou Vaidišovou, která porazila Rusku Jelenu Dementěvovou 6:3, 6:3. Český ženský tenis tak má jistotu, že bude mít zastoupení v semifinále prvního grandslamového turnaje sozóny.

Dařilo se i dalšímu českému hráči a partnerovi Šafářové Berdychovi, který zvítězil nad svým ruským soupeřem Dmitrijem Tursunovem 6:2, 6:1, 6:1. Jejich utkání bylo přeloženo z pátku na sobotu kvůli dešti.

Výsledky českých tenistů:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (13-ČR) - Tursunov (21-Rus.) 6:2, 6:1, 6:1
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Mauresmová (2-Fr.) - Šafářová (ČR) 4:6, 3:6, Dementěvová (7-Rus.) - Vaidišová (10-ČR) 3:6, 3:6.

Reklama