Hlavní obsah

Williamsová ukázala, že je připravena vrátit se do špičky

Serena Williamsová má ve sbírce více grandslamových titulů, než kterákoli jiná účastnice čtvrtfinále dvouhry letošního Australian Open. Přesto tentokrát nebyla počítána mezi favoritky prvního grandslamu sezóny. Čtyři měsíce nehrála vinou zraněného kolene a potížím s kotníkem. Teď ale hlásí návrat do špičky - v Melbourne je už mezi nejlepšími osmi.

Článek

"Věřím ve svou hru a ještě mnohem víc věřím v sama sebe. Je to jen otázka času, jsem v každém případě na své původní cestě," tvrdí tradičně sebevědomě Williamsová. A má k tomu i důvod - v Austrálii už vyřadila nasazenou pětku Petrovovou z Ruska a Srbku Jankovičovou, která měla před turnajem skvělou formu.

V loňském roce přitom kvůli zraněním odehrála v loňském roce jen čtyři turnaje, a poslední titul slavila právě na Australian Open před dvěma lety. "Nesnažím se být znovu co nejrychleji na špici. Nicméně si jsem jistá, že zde mohu vyhrát třetí titul. Moji rodiče mě vždycky učili myslet pozitivně," říká mladší ze sester Williamsových, která grandslam v Melbourne vyhrála už v letech 2003 a 2005.

Další soupeřkou zkušené afroamerické tenistky bude v Melbourne neznámá Šahar Peerová. Devatenáctiletá hráčka se po výhře nad Ruskou Kuzněcovovou stala první izraelskou tenistkou, která kdy postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje.

Reklama