Hlavní obsah

Tenisová lvice se dočkala dalšího ocenění. Je součástí výběru nejlepších sportovců Evropy

Praha

Petra Kvitová je v evropském výběru 30 pod 30 časopisu Forbes v oblasti sportu a her. Žebříček vydává časopis Forbes každý rok, a to zvlášť pro Evropu, Severní Ameriku a Asii. Jde o výběr třiceti lidí, kterým ještě nebylo třicet let a kteří vynikají v nějaké konkrétní oblasti (například sport, byznys či věda).

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Petra Kvitová na turnaji v Petrohradu (ilustrační foto).

Článek

Vedle 28leté české tenistky se ve výběru objevil i fotbalista N'Golo Kanté, který bývá považován za jednoho z nejlepších defenzivních záložníků na světě, či další mistr světa ve fotbale a Kantého spoluhráč z francouzské reprezentace Antoine Griezmann. V žebříčku je dále například i Slovák Ladislav Kovács, profesionální hráč počítačové hry Counter Strike, nebo Carlos Rodriguez, zakladatel a výkoný ředitel G2 Esports.

Kvitová podle Forbesu během své tenisové kariéry vydělala přes 29 milionů dolarů (asi 658 milionů korun). Jejími největšími úspěchy jsou dva tituly z Wimbledonu a bronzová medaile z OH 2016 v Riu de Janeiru. Letošní sezonu odstartovala vítězstvím na turnaji v Sydney a finálovou účastí na Australian Open.

Žebříček je vydáván i pro Českou republiku, tam není nijak členěn do kategorií. Do české verze se letos vešli hned tři sportovci - fotbalista Tomáš Vaclík, golfistka Klára Spilková a šachista Tadeáš Kriebel.

Reklama