Hlavní obsah

Smíšenou čtyřhru ovládli v Melbourne Nestor s Lichovcevovou

MELBOURNE

Kanaďan Daniel Nestor s ruskou partnerkou Jelenou Lichovcevovou získali na tenisovém Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. V nedělním finále porazili běloruskou dvojici Max Mirnyj Victoria Azarenková dvakrát 6:4 a slavili první společný triumf.

Článek

Vítězný pár byl ve finále úvodního grandslamového turnaje roku podruhé za sebou, vloni v Melbourne ještě nestačil na Martinu Hingisovou s Mahešem Bhúpathím. Tentokrát pro sebe rozhodli zápas dvou nenasazených párů za hodinu a 19 minut a zarmoutili především Mirného, který v sobotu v Melbourne prohrál i ve finále mužské čtyřhry po boku Jonase Björkmana s americkými bratry Bryanovými.

"Daniel a Jelena jsou zkušení, hráli dobře a tahle trofej se bude v jejich sbírce dobře vyjímat," uvedl sportovně Mirnyj. Jeho sedmnáctiletá partnerka ani nebyla příliš zklamaná. "Zažila jsem nejlepší zkušenost ve svém životě. I když jsme prohráli, bylo to skvělé," řekla Azarenková.

Čtyřiatřicetiletý Nestor získal už třetí granslamový titul po deblových triumfech s Markem Knowlesem z Baham v Melbourne (2002) a na US Open (2004). O tři roky mladší Lichovcevová už vyhrála před pěti lety mix ve Wimbledonu po boku Bhúpathího.

"Paráda, jsme šťastní. Jsem rád, že se Jelena rozhodla po loňském roce pokračovat v kariéře," řekl Nestor. Jeho spoluhráčka potvrdila, že chtěla po letech skončit. "Už se v tenisu pohybuji dlouho a poohlížím se po něčem jiném. Ale pořád mě to baví, tak jsem se rozhodla přidat ještě rok. Loni jsme spolu hráli celý rok a ani jednou to nevyšlo. Teď ano, tak v tom snad budeme pokračovat," dodala Lichovcevová.

Australian Open vyvrcholí finálovým duelem v mužské dvouhře, do níž nastoupili v 9:30 Roger Federer a Fernando Gonzalez.

Smíšená čtyřhra - finále:
Nestor, Lichovcevová (Kan./Rus.) - Mirnyj, Azarenková (Běl.) 6:4, 6:4.

Reklama