Hlavní obsah

Do americké reprezentace by se mohly vrátit tenisové sestry Williamsovy

V sestavě amerického týmu pro dubnový Fed Cup by se mohly po delší době objevit znovu obě sestry Williamsovy. Kapitánka Zina Garrisonová už dostala příslib od starší Venus, jež se zanedlouho vrátí na kurty po zdravotní pauze, a věří, že přesvědčí i čerstvou šampionku Australian Open Serenu. Obě pomohly získat pro Spojené státy trofej v roce 1999.

Článek

"Po jejím skvělém triumfu v Melbourne věřím, že ji (Serenu) budeme mít. Vypadá hodně hladová po dalších úspěších a nedočkavá, až bude znovu na kurtu," řekla v pondělí Garrisonová novinářům. Čtvrtfinále s Belgií se uskuteční 21. a 22. dubna v Delray Beach na Floridě, kousek od bydliště obou sester, což kapitánce hraje do karet.

"Nemyslím na to, že Serena nebude. Zůstávám pozitivně naladěna. Hrála by téměř doma a nemusela jezdit daleko," dodala Garrisonová. Serena v prestižní týmové soutěži naposledy nastoupila v dubnu 2003 a zasloužila se o jasnou výhru nad českými tenistkami. Venus naposledy reprezentovala USA před dvěma lety v semifinále s Ruskem.

Na okruh WTA se starší z hvězdného sesterského dua vrátí po zranění zápěstí za čtrnáct dnů v Antverpách. Kdo by obě bývalé světové jedničky ve výběru USA doplnil, kapitánka zatím neoznámila. Američanky vládnou historii Fed Cupu se 17 trofejemi, na další ale čekají od roku 2000.

Reklama

Související témata: