Hlavní obsah

Hingisová popáté vyhrála tenisový turnaj v Tokiu

PRAHA

Švýcarka Martina Hingisová porazila ve finále turnaje v Tokiu srbskou soupeřku Anu Ivanovičovou hladce 6:4 a 6:2 a stala se novou rekordmankou Pan Pacific Open. Vítěznou trofej totiž v japonské metropoli zdvihla nad hlavu už popáté v kariéře a odpoutala se od Lindsay Davenportové, s níž se o dosavadní maximum dělila.

Článek

Turnajová dvojka Hingisová finálovou soupeřku vyřídila za 71 minut a vybojovala třetí titul od loňského návratu na kurty po zdravotní pauze. "Teď je pro mě každé vítězství v turnaji dvojnásob sladké, v letech 1997 a 1998 to bylo jaksi normální," řekla Hingisová po zisku 43. trofeje v kariéře. "Nemyslela jsem si, že budu zase vyhrávat turnaje, teď ale cítím, že si to zasloužím," dodala vítězka tokijského klání z let 1997, 1999, 2000 a 2002.

Devatenáctileté Ivanovičové, jež byla na turnaji nasazenou pětkou, oplatila porážku z předchozího jediného vzájemného duelu. Vloni v Montrealu proti ní neuhrála ani set. Šestadvacetiletá Hingisová obdržela za vítězství prémii 182 000 dolarů.

Ve finále v Delray Beach se utkají Blake a Malisse

James Blake může přijet do Ostravy k víkendovému utkání Davisova poháru proti českým tenistům ověnčený turnajovým prvenstvím. Americký favorit si v semifinále v Delray Beach poradil s Benjaminem Beckerem po setech 6:3 a 7:6 a v dnešním finále si o titul zahraje s Xavierem Malissem, který je ale specialistou na floridské klání.

Belgičan jako turnajová trojka znemožnil konání amerického finále, když porazil Vincenta Spadeu dvakrát 6:2. Potřetí za sebou a popáté celkově tak postoupil v Delray Beach do finále, přičemž předloni soutěž s dotací 416 000 dolarů vyhrál.

Massu se napodruhé pokusí vyhrát ve Viňa del Mar

Domácí tenista Nicolas Massu postoupil po roce opět do finále turnaje v chilském Viňa del Mar. V sobotním semifinálovém duelu hladce porazil Španěla Alberta Montaňese 6:1, 6:3 a jeho poslední překážkou bude Luis Horna z Peru, který vyřadil argentinského soupeře Martina Vassalla Arguella po setech 7:5 a 6:4.

Massuovi před rokem sebral titul jiný Argentinec Jose Acasuso, tentokrát bude mít proti sobě soupeře, kterého ve všech předchozích vzájemných duelech porazil. Horna ale ještě v Chile, kde se hraje na antuce o dotace ve výši 448 000 dolarů, neztratil ani set.

Čermák s Levinským v Záhřebu neuspěli

Chorvatskému tenistovi Ivanu Ljubičičovi se nepovedlo obhájit loňský titul na domácím turnaji v Záhřebu. Vítěz premiérového ročníku a největší favorit dnes podlehl ve finále za dvě a půl hodiny Marcosi Baghdatisovi z Kypru po setech 6:7, 6:4 a 4:6.

Jednadvacetiletý Baghdatis za svůj druhý turnajový triumf v kariéře získal šek na 58 820 eur.

Prvního společného titulu se ani na třetí finálový pokus nedočkali čeští deblisté František Čermák s Jaroslavem Levinským, kteří podlehli Němcům Michaelu Kohlmannovi a Alexandrovi Waskemu 5:10 v supertie-breaku rozhodujícího setu.

TOKIO
Dvouhra - finále:
Hingisová (2-Švýc.) - Ivanovičová (5-Srb.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) - Kingová, Stubbsová (USA/Austr.) 7:6 (8:6), 3:6, 7:5.
DELRAY BEACH
Dvouhra - semifinále:
Blake (1-USA) - Becker (4-Něm.) 6:3, 7:6 (9:7), Malisse (3-Belg.) - Spadea (8-USA) 6:2, 6:2.
VIŇA DEL MAR
Dvouhra - semifinále:
Massu (3-Chile) - Montaňes (7-Šp.) 6:1, 6:3, Horna (5-Peru) - Arguello (8-Arg.) 7:5, 6:4.
ZÁHŘEB
Dvouhra - finále:
Baghdatis (2-Kypr) - Ljubičič (1-Chorv.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Kohlmann, Waske (Něm.) - Čermák, Levinský (4-ČR) 7:6 (7:5), 4:6, 10:5.

Reklama

Související témata: