Hlavní obsah

Tenisté si pochvalují antuku pro Davis Cup

OSTRAVA

Antuka v ostravské hale skoro přesně splňuje představy českých tenistů, kteří na ní za týden budou v prvním kole Davisova poháru bojovat se Spojenými státy. Tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila má za sebou úvodní dva tréninky a o kvalitě povrchu mluví v superlativech.

Článek

"Je vynikající, přesně, jak jsme si přáli, i když zatím si to asi ještě úplně nesedlo," řekl po dopoledním tréninku novinářům Tomáš Berdych, který jako jediný v sobotu večer na dvorci chyběl. Čerstvě nachystané hřiště prý ještě bude samovolně "pracovat". "Základ je tvrdší, kurt je teď poměrně měkký, ale časem se asi bude zrychlovat," podotkl Berdych.

Daviscupový kvartet, jemuž jako sparingpartner pomáhá ještě Jan Hájek, si práci známého specialisty Jaromíra Sibery nemůže vynachválit. Kdyby bylo na hráčích, žádné úpravy by už asi nenastaly. Nehrající šéf družstva přesto naplánoval decentní korektury. "Necháme ještě pohodit servisové pole jemnější antukou, aby bylo podání pomalejší. Kurt je jinak ale perfektní," poznamenal Navrátil.

Nejvíce z jeho svěřenců dře v Ostravě podle svého slibu Dlouhý. Ten se totiž na rozdíl od svých parťáků dostal na antuku poprvé až v sobotu, předtím hrál na turnaji v Záhřebu. "Musel jsem si to jít vyzkoušet hned v sobotu večer," podotkl Dlouhý, který se po kurtu proháněl s Berdychem. Tréninkový zápas prohrál 4:6 a nestačil ani v doplňkovém tie-breaku. "No, šlo mu to líp. Přece jen je na tom povrchu déle," vymlouval se Dlouhý s úsměvem.

Uvolněná atmosféra v družstvu je cítit na každém kroku. Navrátil ji chce udržet i mimo kurt. "V pondělí si zajdeme na společnou večeři a v úterý si dáme bowling na odreagování. Pak už ale všechno budeme směřovat jen k zápasu," dodal Navrátil.

Reklama

Související témata: