Hlavní obsah

Blake doplní americký tým pro Davis Cup až v úterý

OSTRAVA

Reprezentační výběr amerických tenistů, kteří se od pátku utkají s Českou republikou v úvodním kole Davisova poháru, už v Ostravě posílila i týmová jednička Andy Roddick. Světová čtyřka přijela za spoluhráči s mírným zpožděním v neděli večer a v pondělí dopoledne už si specialista na tvrdé povrchy obhlížel halu i antukový kurt. James Blake dorazí do Ostravy až v úterý.

Článek

Roddick uvízl v neděli odpoledne na několik hodin v Miláně, kde zmeškal letecký přípoj do Prahy. Do Ostravy se dostal před půlnocí, ale navzdory časovému posunu už dnes v teplákové soupravě asistoval dopolednímu tréninku Američanů.

Ti už teď netrpělivě očekávají jen Jamese Blakea. Šestý hráč světového žebříčku se neplánově zdržel na turnaji v Delray Beach, kde postoupil do finále a to v neděli večer přerušil déšť. Utkání s Xavierem Malissem se bude dohrávat až dnes odpoledne, Blake proto v Ostravě nepřistane dřív než v úterý.

"Nebude to žádný problém. Všichni kluci jsou stoprocentní profesionálové, pár dnů mu na aklimatizaci bude stačit. Po úspěchu v Delray Beach naopak bude rozehraný a plný sebevědomí," řekl dnes novinářům nehrající kapitán Patrick McEnroe.

Jsou zvyklí na nebe nad hlavou

Jakoby se proti Američanům všechno spiklo. Družstvo se dohromady dává s velkými potížemi, soupeř na ně uchystal navíc neoblíbenou antuku, kde Roddick a Blake nejsou ve své kůži. Do toho časový posun, jiné klima, atypická hala. "Jestli nás něco limituje, je to střecha haly. Nemáme nebe nad hlavou, na to nejsme zvyklí. Jinak je tu o něco chladněji než v New Yorku, ale na všechno si zvykneme," prohlásil McEnroe.

Přechodu na pomalý povrch se Američané nebojí, přestože antuka by především v singlu měla víc vyhovovat Čechům. "Kurt je velmi dobře připraven, hraje se na něm normálně a ještě se uvidí, pro koho bude výhodou," opáčil mladší bratr slavnějšího Johna McEnroa.

Neúčast Štěpánka Američany překvapila

Jestli americké tenisty něco zaskočilo, je to absence Radka Štěpánka v české nominaci. "Překvapilo nás, že není v sestavě. Údajně kvůli nějakým sporům s národní federací. Je to světová osmnáctka, může to tak být pro nás lepší. Ale i další hráči jsou dobří," tvrdil Bob Bryan, od něhož s dvojčetem Mikem Spojené státy čekají jistý bod ze sobotní čtyřhry.

Bryanovi momentálně téměř nemají konkurenci. Ovládli pořadí deblistů, vyhrávají jeden významný turnaj za druhým. "Češi ale skoro vždycky taky měli dobré hráče na debla, musíme se na to stoprocentně soustředit. Nebude to jednoduché. Domácí prostředí navíc bude na straně soupeře," podotkl Bob Bryan.

Reklama

Související témata: