Hlavní obsah

Čorič - Kyrgios 4:6, 6:3, 6:2Kanadský mladík září, v Miami je již ve čtvrtfinále, Kyrgios nestačil na Čoriče

Praha

Turnaj v Miami pomalu směřuje do své závěrečné fáze. Do čtvrtfinále mužské části jako první postoupili Američan John Isner a překvapivě i osmnáctiletá nastupující kanadská hvězdička Felix Auger-Aliassime. Balit kufry naopak musí Nick Kyrgios, který ve třech setech podlehl Bernardu Čoričovi. Hlavním tahákem dnešních zápasů je zápas světové jedničky Novaka Djokoviče s Robertem Bautistou.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Nick Kyrgios skončil v Miami v osmifinále

Článek

John Isner si v dnešním zápase poradil s britským tenistou Kylem Edmundem, kterého udolal až po velké bitvě ve dvou tiebreacích. V prvním setu oba tenisté jednou přišli o servis, ve zkrácené hře byl úspěšnější ostřílený Američan, který ho získal poměrem 7:5 a šel do vedení 1:0.

Druhý set se nesl jasně ve znamení podávajících hráčů, jak Isner, tak Edmund se nedostali ani k jednomu brejkbolu a i o osudu druhé sady rozhodla zkrácená hra. Brit v ní opět tahal za kratší konec, prohrál ji 3:7 a celý zápas za 1 hodinu a 43 minut 0:2.

Mladý Kanaďan září

Ve druhém utkání se z vítězství 7:6, 6:4 nad Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim radoval Felix Auger-Aliassime. V prvním setu přišel jako první o podání osmnáctiletý Kanaďan za stavu 5:6, vzápětí však soupeři vrátil stejnou mincí. V tiebreaku byl úspěšnější Aliassime a šel do vedení 1:0.

Ve druhé sadě přišel gruzínský tenista hned o svůj úvodní servis. Svého soupeře dokázal brejknout za stavu 2:3, vzápětí však znovu zaváhal a zápas již zachránit nedokázal. Sadu ztratil 4:6 s turnajem se rozloučil.

V boji o semifinále se Auger-Aliassime utká s Johnem Isnerem.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Felix Auger-Aliassime je v Miami již ve čtvrtfinále

Kyrgios nestačil na Čoriče

S turnajem se rozloučil Nick Kyrgios, který nestačil na Chorvata Bernarda Čoriče a podlehl mu ve třech setech 6:4, 3:6, 2:6. V prvním setu Australský tenista prohrával už 1:3, poté však vzal svému soupeři dvakrát servis a sadu vyhrál 6:3.

Druhý set rozhodl jediný brejk, který se povedl Čoričovi v šesté hře a sadu již dovedl do vítězného konce 6:3. Australan ztrácel i v třetím dějství, kdy dvakrát neudržel podání, set prohrál 2:6 a po 1 hodině a 58 minutách se tak mohl z postupu radovat Chorvat.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9,314 875 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Isner (7-USA) - Edmund (19-Brit.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3)
Auger-Aliassime (Kan.) - Basilašvili (17-Gruz.) 7:6 (7:4), 6:4
Čorič (11-Chorv.) - Kyrgios (27-Austr.) 4:6, 6:3, 6:2
Anderson (6-JAR) - Thompson (Austr.) 7:5, 7:5.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kontaveitová (21-Est.) - Sie Šu-wej (27-Tchaj-wan) 3:6, 6:2, 7:

Reklama

Související témata: