Hlavní obsah

Benjamínek Minář o Davis Cupu: Je to velká zodpovědnost

OSTRAVA

Premiéra jako ve snu. A pekelně těžký soupeř na úvod. Ivo Minář, který dosud neodehrál za český tým v Davisově poháru jediné utkání a v žebříčku mu patří sto šedesátá příčka, zahájí v pátek odpoledne bitvu s Američany. A vyzve Andyho Roddicka, čtvrtého hráče světa.

Foto: www.sport.cz

Český tenista Ivo Minář.

Článek

"Je to hodně velká zodpovědnost," přiznal včera dvaadvacetiletý rodák z Prahy. Při své premiéře v Davisově poháru a při první vzájemné bitvě s Roddickem, je připraven slavnému sokovi život maximálně znepříjemnit. "Nechtějte, abych procentuálně vyjadřoval svoje šance na vítězství," usmál se po posledním tréninku.

Už spřádal plány, jak odpálit pořádnou senzaci, kterou by případný úspěch bezpochyby byl. "Musím se pokusit dostat do výměn. To je moje šance a jediná cesta k úspěchu. A samozřejmě musím především jakkoli vrátit jeho první servis," připomněl Minář, že Američan je proslulý dělovým podáním.

Jak si povede Ivo Minář ve dvouhrách utkání Davis Cupu proti USA?
Hlasujte v anketě Sport.cz pod článkem.

Jistou výhodu by pro českého tenistu mohl být antukový povrch dvorce v ostravské hale. "Pokud vím, tak Roddick na ní hrál naposledy loni v květnu v Paříži. Jestliže existuje povrch, na němž ho mohu porazit, tak je to právě antuka," přemítal Minář.

Kromě nadmíru těžkého soka čeká českého debutanta i nabitá ostravská hala, která je už deset dnů beznadějně vyprodána. "Není pochyb, že půjde o jiný zápas, než když nastupuji na centrálním kurtu na některém z turnajů ATP. Tady bude sedm tisíc českých fanoušků, kteří nás poženou za vítězstvím. Takže je jasné, že určitá nervozita mě zahltí. Ale snad mě nabudí k dobrému výkonu," dumal Minář.

Strach z očekávané premiéry však rozhodně nemá. "Dostal jsem se tak daleko, že bych byl zklamaný, kdybych neměl nastoupit," vykládal borec ČLTK Praha, jemuž budou v hledišti držet palce rodiče a bratr Honza, s nímž se připravuje. "V tréninku se mi dařilo, tak půjdu dobrou formu prodat do zápasu. Mám velkou motivaci, třeba mě zápas nakopne i pro zbytek sezóny."

Minář totiž ještě před rokem a půl držel v žebříčku pozici před Berdychem, který je v současnosti českou jedničkou. "Tomáš totiž neprohrává s hráči kolem druhé stovky. Má stabilní formu, já kolísám. Jednou porazím hráče z čela žebříčku, ale pak prohraju s těmi, kteří jsou tenisově horší. To se nesmí stávat."

Reklama