Hlavní obsah

Minář v prvním daviscupovém utkání kariéry Roddicka nezaskočil

OSTRAVA

Česká Republika prohrává po první dvouhře prvního kola Světové skupiny Davisova poháru 0:1. Americká jednička a čtvrtý hráč světového žebříčku Andy Roddick nepřipustil překvapení a českou dvojku Ivo Mináře porazil 3:1 na sety.

Článek

Roddick zahájil utkání stylově esem, ale poté mu chvíli trvalo, než na ostravské superpomalé antuce chytil tempo.V krizových chvílích si ovšem dokázal pomoci tvrdě a přesně umístěným servisem. Oba tenisté si v dlouhých výměnách drželi podání a Minář byl Američanovi více než důstojným soupeřem. Bohužel svoje první podání ztratil v desáté hře prvního setu a hned to znamenalo Roddickovo vedení 1:0.

DAVISŮV POHÁR ON-LINE NA SPORT.CZ
1. kolo:Česko vs. USA

Ve druhém setu ale Minář sebral Roddickovi podání hned v první hře a naopak sám si až do konce druhé sady svoje podání udržel. Nebojácnou hrou neumožnil Roddickovi dokonce ani jeden brejkbol a po hodině a patnácti minutách srovnal stav na 1:1.

Bohužel pak ale vzal otěže utkání do svých rukou favorizovaný Roddick. Naopak na konto českého tenisty se začaly kupit nevynucené chyby a nakonec při vlastním podání dvojchybou daroval soupeři druhý set. Podobný scenář měla i poslední sada. Minář se snažil s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat, ale Roddick už byl definitivně na koni a zvrat v utkání nepřipustil. Čtvrtou sadu vyhrál poměrem 6:3 a zajistil tak Spojeným státům první bod.

Český tenista po utkání litoval zejména ztráty první sady, ve které neproměnil ani jeden z pěti brejkbolů. Z toho první dva měl hned v úvodní hře. "Škoda té první hry. Myslím, že jsem se bál trochu víc zaútočit. Kdyby se mi podařilo získat hned první Roddickovo podání, mohl se první set i celé utkání odvíjet jinak," řekl po utkání zklamaný Minář.

Naopak Roddick svého soupeře chválil za to, jak zvládl daviscupovou premiéru. "Když nastoupíte poprvé v životě do takovéhoto utkání, buďto hrajete dobře, nebo naopak vůbec. Ivo hrál ale především v prvním a druhém setu skvěle. Vracel mi těžké balóny a pokud by došlo na pátý set, měl bych o výsledek velké obavy," řekla americká jednička na pozápasové tiskové konferenci.

DAVISŮV POHÁR, 1. KOLO:
Česká republika - USA 0:1
Ivo Minář (ČR) - Andy Roddick (USA) 4:6, 6:4, 2:6, 3:6.
Statistika: Esa: 10:28. Dvojchyby: 2:3. Nevynucené chyby: 31:17. Vítězné míče: 52:43. Využité brejkboly: 1 ze 6/4 z 12. Celkem získané míče: 97:120. Čas utkání: 2:12 hod.

Reklama

Související témata: