Hlavní obsah

Roddick: Trefit míčkem vašeho prezidenta jsem nechtěl

OSTRAVA

Spokojený byl americký tenista Andy Roddick po úvodním utkání Davisova poháru proti českému debutantovi Ivo Minářovi. Přestože se zejména v prvních dvou setech proti bojujícímu soupeři tolik neprosazoval, připsal si nakonec očekávaný úvodní bod v zápase prvního kola Světové skupiny.

Článek

Určitě je to příjemný pocit, mít za sebou úspěšný vstup do Davisova poháru a to zejména na vaší neoblíbené antuce?

Ano, je to dobrý krok. Jak jsem se dozvěděl, tak jsme posledních asi sedm nebo osm utkání prohráli pokaždé zahajovací zápas. Takže tohle je příjemná změna.

Překvapil vás Ivo Minář něčím?

Hrál velmi ofenzivní tenis na hranici rizika. Když poprvé hrajete takovýto zápas, buď hrajete velmi dobře, nebo naopak vůbec ne. Ivo hrál ale zejména v prvních dvou setech velmi dobře.

Ve statistikách jste neměl nijak výrazně navrch, pouze v počtu es. Rozhodlo tedy vaše podání?

Asi ano. Od loňského léta na servisu intenzivně pracuji a i dnes mi pomohl z mnoha ošemetných situací.

Antuku nemáte moc v lásce. Ale přesto -  jak jste spokojen s kvalitou kurtu?

Oproti Moskvě, kde jsme loni hráli semifinále, je místní kurt ve vynikajícím stavu. Těm, co ho připravovali, musím vyseknout velikou poklonu.

Víte, že jste jednou z vašich smečí trefil v lóži českého prezidenta?

Ne, nevím (úsměv). Rozhodně to nebylo nic osobního. Když jsem ale poprvé přišel na kurt a viděl, jak jsou lóže blízko, říkal jsem si, že se mi asi něco takového podaří. Ale trefit zrovna vašeho prezidenta jsem neměl v úmyslu.

Nebylo pro vás trochu frustrující, že jste v utkání tolik nedominoval?

Tak to není. Ivo mi vracel velmi těžké balóny a sám hodně útočil. Spíš jsem byl rád, že utkání nesměřuje do pátého setu. To by se pak mohlo stát cokoliv.

Počítal jste s tím, že Ivo Minář nakonec odpadne?

Byl jsem si vědom toho, že je to jeho premiéra. Věděl jsem, že mám za sebou více takových vypjatých utkání a doufal jsem, že se to projeví.

Co říkáte na atmosféru v ostravské hale?

Je dobré vidět, že tu není moc volných míst. Přestože diváci fandí soupeři, měl jsem dojem, že vytváří férovou atmosféru.

Uklidnil jste se pátečním vítězstvím před očekávanou bitvou s Tomášem Berdychem?

Cítím teď větší sebevědomí, ale s Tomášem to bude hodně težké. On je jednou z těch mladých hvězd, se kterými se teď potkáváme na okruhu. Na utkání se ale moc těším.

Reklama