Hlavní obsah

Šafářová je v Paříži v semifinále, porazila Kuzněcovovou

PAŘÍŽ

Česká tenistka Lucie Šafářová prožívá velký start do nové sezóny. Jen pár týdnů poté, co postoupila do čtvrtfinále Australian Open přes obhájkyni trofeje Amélii Mauresmovou, porazila ve čtvrtfinále turnaje v Paříži pátou hráčku světa Světlanu Kuzněcovovou. Ruskou tenistku vyřadila po setech 6:3 a 6:4. V semifinále se utká se světovou dvojkou Belgičankou Justine Heninovou.

Článek

Podle agentury Reuters diktovala dvacetiletá Šafářová celý zápas tempo utkání a vůbec nepustila zkušenější soupeřku do hry.

"Bylo to pěkně těžký zápas, jsem tak šťastná, že jsem ho vyhrála," řekla přítelkyně daviscupového reprezentanta Tomáše Berdycha reportérům.

Za postup do semifinále si na turnaji nenasazená a celkově 32. tenistka světa vydělá 25 240 dolarů (zhruba 550 tisíc korun). Celková dotace turnaje v Paříži je 600 000 dolarů.

PAŘÍŽ
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6:3, 6:4, Heninová (1-Belg.) - Golovinová (Rus.) 6:2, 3:6, 6:3, Mauresmová (2-Fr.) - Čakvetadzeová (8-Rus.) 7:6 (7:5), 7:5, Petrovová (4-Rus.) - Safinová (7-Rus.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: