Hlavní obsah

Šafářová porazila Heninovou a bude hrát v Paříži finále

PAŘÍŽ/PATTAYA

Skvělá forma v úvodu sezóny vynesla českou tenistku Lucii Šafářovou až do finále turnaje v Paříži. Čtvrtfinalistka lednového Australian Open v semifinále porazila nejvýše nasazenou hráčku a světovou dvojku Belgičanku Justine Heninovou, která si ve francouzské metropoli odbyla letošní premiéru. Šafářová ji zdolala 7:6, 6:4 a popáté v kariéře se ocitla ve finále turnaje WTA.

Článek

O svůj čtvrtý titul a největší podíl z dotace 600 000 dolarů se dvacetiletá Šafářová v neděli utká s vítězkou souboje Amélie Mauresmová - Naděžda Petrovová.

Poté, co v pátečním čtvrtfinále porazila Šafářová pátou hráčku světa Světlanu Kuzněcovovou, připsala si ještě cennější úspěch. S Heninovou sice v prvním setu prohrávala už 2:5, ale dokázala vyrovnat a v tie-breaku pak dokonala skvělý obrat. Nepříznivé skóre dokázala otočit i v druhé sadě, v které prohrávala 2:4.

Přítelkyně českého tenisty Tomáše Berdycha tak nadále prožívá skvělý start do sezony. Během necelého měsíce porazila už druhou bývalou světovou jedničku. Na lednovém Australian Open postoupila přes Francouzku Mauresmovou do čtvrtfinále, kde ale nestačila na Nicole Vaidišovou. Té nyní oplatila porážku v druhém kole v Paříži.

Ve finále tenisového turnaje v thajské Pattayi si zahraje nenasazená Rakušanka Sybille Bammerová a turnajová šestka Argentinka Gisela Dulková. Bammerová vyřadila Číňanku Šuaj Pcheng po setech 6:4, 6:2 a poprvé v kariéře bude hrát na okruhu WTA o titul. Dulková si poradila s indickou hráčkou Saniou Mirzaovou 6:4 a 7:5 a má rovněž šanci získat svůj první titul.

PAŘÍŽ
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (ČR) - Heninová (1-Belg.) 7:6 (7:5), 6:4.
PATTAYA
Dvouhra - semifinále:
Bammerová (Rak.) - Šuaj Pcheng (4-Čína) 6:4, 6:2, Dulková (6-Arg.) - Mirzaová (5-Ind.) 6:4, 7:5.

Reklama