Hlavní obsah

Petera nebude pokračovat ve funkci kapitána Fed Cupu

OSTRAVA

Tomáš Petera během Davisova poháru v Ostravě oznámil, že nebude pokračovat ve funkci nehrajícího kapitána tenistek v českém fedcupovém týmu. Důvodem je jeho působení ve vedoucí funkci společnosti Praha olympijská, která bude vypracovávat kandidaturu na letní hry v roce 2016 a 2020.

Foto: www.abiertomextenis.com.mx

České tenistky budou mít nového kapitána

Článek

Petera se v Ostravě, kde hrají čeští tenisté zápas prvního kola Světové skupiny proti Američanům, setkal s prezidentem Českého tenisového svazu Ivem Kaderkou a požádal ho, aby s ním pro letošní rok neuzavíral smlouvu. Vzhledem k vytížení kolem přípravy kandidatury na olympijské hry v Praze by se totiž nemohl fedcupovému týmu věnovat naplno.

"Je to tolik práce, že se to nedá dělat dohromady. Nemohl už bych dělat to, že na dva nebo tři týdny odjedu mimo republiku a budu tam pozorovat hráčky," vysvětlil Petera novinářům.

České tenistky čeká v dubnu zápas prvního kola Světové skupiny II se Slovenskem, který se bude hrát v Bratislavě. Aktuální výkonnost sedmnáctileté Nicole Vaidišové i o tři roky starší Lucie Šafářové slibuje českému týmu velkou budoucnost. "Je tam obrovský předpoklad, že to jednou bude špičkový světový tým, takže tím bylo to rozhodnutí těžší," dodal Petera.

O jeho nástupci se teprve bude rozhodovat. Sám Petera nikoho nedoporučil, takže volba bude záviset jen na rozhodnutí svazu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori