Hlavní obsah

Čeští tenisté prohráli v Davis Cupu čtyřhru, Američané vedou 2:1

OSTRAVA

Čeští tenisté prohrávají v Ostravě po sobotní čtyřhře prvního kola Davisova poháru 1:2. Postarali se o to dvojčata Mike a Bob Bryanovi, kteří porazili český pár Pavel Vízner, Lukáš dlouhý třikrát 6:4. Američané tak udělali výrazný krok k postupu do druhého kola. Přesto budou v zítřejších dvouhrách Tomáš Berdych a pravděpodobně Ivo Minář bojovat o naději.

Článek

Bob Bryan zahájil utkání stejně jako včera Roddick proti Minářovi esem, ale hned při druhé výměně nastal sporný moment. Bob Bryan pouštěl vysoký lob za sebe na bratra, jenže si škrtl rámem rakety o míček.

Přesto Mike Bryan odehrál na českou polovinu, jenže naši hráči nehráli a očekávali jasný verdikt rozhodčího. Ten nicméně přiřknul fiftýn Američanům. Dlouhotrvající ohlušující pískot ostravského publika naznačoval, co si diváci myslí o fair-play hře amerického páru.

V průběhu prvního setu si oba páry držely svá podání bez problémů. Zaváhání přišlo bohužel na české straně v desáté hře při podání Lukáše Dlouhého a znamenalo to rovnou ztrátu prvního setu v poměru 4:6.

Český pár litoval nevyužitých brejkbolů

Průběh druhého setu nabídl český tenistům několik možností na brejk, ale Vízner s Dlouhým ani jednu z nich nevyužili i díky vlastním nevynuceným chybám v rozhodujících momentech. A tak se stalo to samé, co v prvním setu. Při podání Lukáše Dlouhého v desáté hře druhé sady nabídli češí tenisté Američanům dva brejkboly, z nichž ten druhý znamenal ztrátu druhého setu ve stejném poměru 4:6.

Vedení 2:0 na sety pak již čeští deblisté otočit nedokázali. Při desáté hře třetí sady symbolicky Lukáš Dlouhý opět ztratil podání a americký pár tak zvítězil v utkání třikrát 6:4.

"Sehráli jsme vyrovnaný zápas, ve kterém byli šťastnější Bryanovi. My jsme bohužel nevyužili několik brejkbolů, které jsme měli. Jinak se nám dařilo dodržovat stanovenou taktiku, ale bohužel jsme zůstali na půl cesty," zhodnotil utkání Pavel Vízner.

Jeho slova potvrdil i Lukáš Dlouhý a doplnil: "Mohl to být úplně jiný zápas, pokud bychom jeden z našich brejků využili. Snažil jsem se dostat míč do hry, ale chybělo mi i trochu štěstí, když jsem trefil pásku," litoval po prohraném zápase Dlouhý nevyužitých možností.

ČR - USA 1:2 po čtyřhře
Dlouhý, Vízner - B. Bryan, M. Bryan 4:6, 4:6, 4:6.
Statistika:
Esa: 5:8. Dvojchyby: 3:5. Nevynucené chyby: 18:12. Vítězné míče: 56:65. Využité brejkboly: 0 z 5/3 z 5. Celkem získané míče: 78:94. Čas utkání: 1:42 hod.

Reklama